Sport Hajduk

prva runda

UEFA odredila podskupine ždrijeba Europske lige: Hajduk je nositelj, evo tko su potencijalni suparnici Bijelih

prva runda

U utorak će u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu biti održan ždrijeb 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka, u kojem neće biti hrvatskih predstavnika, te za 1. kolo Europske lige, u kojem će se natjecati splitski Hajduk. 

Splićani će biti među 47 nositelja od 94 kluba koliko ih se očekuje u 1. kolu kvalifikacija. Utakmice 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu na rasporedu su 11. i 18. srpnja.

Službena stranica UEFA-e objavila je podskupine ždrijeba prvog pretkola Europske lige. Hajduk se nalazi u grupi 2, a potencijalni protivnici su: estonska Flora, Torpedo Kutaisi iz Gruzije, pobjednik dvoboja Sant Julià (Andora) - Europa (Gibraltar), potom Titograd (Crna Gora) i malteška Gzira United. Ždrijeb 1. pretkola Europske lige bit će održan u utorak 18. lipnja od 15.30 sati u Nyonu. Hajduk će sigurno biti nositelj u prvoj rundi kvalifikacija

U srijedu će u Nyonu biti ždrijeb 2. kola kvalifikacija u oba natjecanja, kad će suparnike doznati hrvatski prvak Dinamo i Osijek te Hajduk u slučaju uspješnog nastupa u 1. kolu, a sve tri momčadi će biti u statusu nositelja.

Zagrepčani će svoje prve europske ispite u novoj sezoni imati u terminima 23. i 24. srpnja, odnosno 30. i 31. srpnja, kad su na rasporedu uzvratni dvoboji.

Drugo kvalifikacijsko kolo Europske lige na rasporedu je 25. srpnja i 1. kolovoza.

U utorak će ždrijeb za 1. kolo kvalifikacija Lige prvaka započeti u 14.30 sati, dok će ždrijeb za Europsku ligu biti od 15.30 sati. U srijedu je termin ždrijeba za Ligu prvaka od 13 sati, a za Europsku ligu od 14 sati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk