Sport Hajduk

trio dobio nagrade

Hajdukovcima nije lako pred novinare kad se izgubi, ali netko mora...

trio dobio nagrade

Splitski sportski novinari uručili su posebna priznanja igračima Hajduka za najkorektniji odnos prema medijima, odnosno javnosti i navijačima tijekom sezone koja je na izmaku, jer je sedma sila tu poveznica, spona. 

Riječ je o igračima po izboru sportskih novinara stalno akreditiranih za utakmice Hajduka, a nagrađena su trojica. Velike personalizirane uokvirene fotografije autora Roberta Matića s ovjekovječenim ključnim trenucima sezone i knjige “Najveći kapetan” o legendarnom igraču “bijelih” Frani Matošiću dobili su Domagoj Bradarić, Stanko Jurić i Jairo de Macedo da Silva. 

Primjerice Jurić je nagrađen fotografijom koja mu je posebno izmamila smiješak na lice, u kojoj je s navijačima na poljudskom sjeveru nakon visoke pobjede u derbiju protiv Rijeke (4:0).

- Znao sam da ću dobiti nagradu čim sam čuo da se dodjeljuje takva vrsta nagrade. Uvijek ću stati pred novinare i pred ljude i uvijek sam iskren, i onda kada je dobro i onda kada je loše. Takav sam – i ovom je prigodom bio potpuno iskren Jurić.

Bradarić, koji je u ulozi kapetana u odsustvu ozlijeđenog Josipa Juranovića, je na tu temu kazao.

- Nije to uvijek lako, lakše je kada su dobri rezultati, ali tu sam da uvijek stanem ispred momčadi i kada je najteže i kada je dobro. Jako mi je drago zbog priznanja – rekao je Bradarić.

Kompliciran je suživot sedme sile i profesionalnih sportaša, pogotovo nogometaša, ali kada se obostrano nastupa profesionalno, korektno, na kraju krajeva sa zajedničkim ciljem, i jedni i drugi svoj dio obveza prema javnosti i navijačima u tom slučaju bolje mogu odraditi, olakšati posao. 

- Čast mi je što sam dobio ovu nagradu. Kao nogometaši fokusirani smo na trofeje i pobjede na terenu, ali veliko mi je zadovoljstvo primiti ovo priznanje za ono što se ne događa na samom travnjaku – kazao je Jairo.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk