Sport Hajduk

Djelitelji (ne)pravde

Suđenje je cile sezone za plakat: pročešljajmo samo najpoznatije što se ove sezone događalo mlađim kategorijama Hajduka

Djelitelji (ne)pravde

Reakcija mladića u bijelim dresovima - ne mislimo samo na suze, istupe Hajduka i navijača  - mogu se činiti pretjeranima, ali treba gledati širu sliku. 

Pročešljajmo samo najpoznatije što se ove sezone događalo mlađim kategorijama “bijelih”...

Dosta je polemike bilo oko suđenja nakon juniorskog prvenstvenog derbija Dinama i Hajduka koji je odlučivao o prvaku, ali i o putniku u juniorsku Ligu prvaka. Hajduk je uoči tog susreta imao dva boda, ali i utakmicu više.

Utakmica odigrana prije manje od mjesec dana završila je 0:0, ali Hajduk je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje nakon isključenja Radića. “Bijeli” su uz taj crveni dobili i sedam žutih kartona, igrači Dinama - dva. Da je pobijedio Hajduk bi u zadnja četiri kola imao sve u svojim rukama, no ovim rezultatom je Dinamo zadržao tu privilegiju, na koncu i osvojio titulu prvaka.

Od tri penala - nijedan

Nekoliko dana kasnije juniori Hajduka u polufinalu kupa gostovali su kod - Osijeka. Ta je utakmica prošla ispod radara, za razliku od prethodne dvije koje su i zbog TV-prijenosa dodatno uzburkale duhove, ali na nju na Poljudu imaju najviše prigovora. Osijek je na koncu slavio 2:0, ali uzmite rezultat s rezervom jer je postavljen osam minuta prije kraja.

Čak tri snažna apela za penale imali su iz Hajduka, dvaput kod 0:0, jednom kod 1:0. Za dva, po “bijelima”, nije bilo sumnji. No, za Hajduk na tom susretu nije dosuđen nijedan kazneni udarac. I tada je bilo suza. ljutnje. Zanimljivo, pravdu je dijelio isti sudac kao i u prvenstvenom derbiju Dinamo – Hajduk i četiri dana ranije. 

Pamti se i prvenstveni susret Hrvatski dragovoljac – Hajduk, ali je nakon pobjede “bijelih” nezadovoljstvo suđenjem palo u drugi plan. Pamti se...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk