Sport Hajduk

dojmovi igrača

Jairo: Atmosfera u svlačionici je bolja, to je zasluga i nas igrača i trenera!; Posavec: Ne znam ostajem li ili se vraćam u Palermo

dojmovi igrača

Do 48. minute dvoboja s Istrom Hajduk je izgledao blijedo, a onda je sjajna individualna akcija Jaira donijela izjednačenje i označila početak preokreta „bilih“. Hajdukov je Brazilac nanizao Grujevića i Galileu te odigrao na peterac gdje je spretni Caktaš pogodio za 1:1. Bila je to ključna akcija jer se nakon nje Hajduk probudio.

- U prvom poluvremenu nismo bili pravi, nije to izgledalo dobro, ali u drugom smo se poboljšali i dobili rezultat koji smo htjeli. Istra je stajala sa svim igračima iza lopte i teško je proći, ali tu je potrebno strpljenja. To smo imali u drugom dijelu – rekao je poslije utakmice Jairo koji se kasnije i upisao za strijelce pogodivši za 3:1. Bio mu je to 13. pogodak ove sezone.

Što se promijenilo od zime kad je pozicija na tablici bila loša, a Europa jako daleko?

- Sve. Atmosfera u svlačionici je bolja. Ne krivim nikoga, ali se poboljšala. To je zasluga i trenera, ali i nas igrača jer smo se i mi promijenili.

Koliko ovaj Hajduk može u Europi?

- Vjerujem da možemo ući u skupinu Europske lige. Pričamo o tome i pripremamo se.

A prije toga novi derbi s Dinamom.

- Želimo pobijediti i zbog prestiža i zbog trećeg mjesta. Uvijek moramo igrati na pobjedu. Imamo još dovoljno energije, derbi je ekstra motivacija – zaključio je Jairo.

S druge strane, status Josipa Posavca u Hajduku i dalje je upitan. Ostaje li ili se vraća u Palermo?

- Vidjet ćemo, ne znam – kratko je odgovorio Posavec.

O samoj utakmici je rekao:

- Teška utakmica, zeznuta za nas. Morali smo pobijediti zbog Europe. Vidjela se nervoza u prvom poluvremenu.

Istra je igrala grubo, agresivno?

- Bilo je puno tenzija i sigurno da je njihova loša sezona ostavila traga. Morali smo pobijediti kako god znamo i srećom skupili smo se u poluvremenu.

Nedostajala je podrška navijača?

- Ružno je igrati na praznom stadionu, pogotovo ovdje doma. Čuli smo izvan stadiona da su nas došli podržati i hvala im na tome. Vjerujem da se takve stvari više neće događati.

Slijedi Dinamo?

- Najveći nogometni derbi u Hrvatskoj. Hvala Bogu osigurali smo Europu već sada pa možemo u mirnijem okruženju ići gore. Za motiv ne treba brinuti – kaže Posavec.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk