Sport Hajduk

računi iz 2017.

Hajduk je dužan: nepravomoćno je presudio sud u Splitu, Bijeli uložili žalbu

računi iz 2017.

Hajduk duguje Jadru 149.639 kuna, nepravomoćno je presudio Trgovački sud u Splitu. 

Klub je uložio žalbu. Ako presudu potvrdi viši sud, a “bijeli” ne plate - slijedi ovrha.

Splitskoj tvrtki Hajduk je ostao dužan po računima iz 2017. za sanaciju i prihranjivanje travnjaka na Poljudu i onoga kluba Omladinac u Vranjicu na kojem je tada trenirala druga momčad “bijelih”, kao i za krajobrazno uređenje betonskih žardinjera na terasi Bijelog salona i predsjednika uprave, te za sanaciju i revitalizaciju bilja u interijeru.

Iz odvjetničkog društva Ostović, Rakušić i Slovaček iz Osijeka, koje je do odlaska predsjednika Ivana Kosa prošle godine zastupalo Hajduka, nisu osporavali da su radovi obavljeni.

No, društvo čiji je suosnivač Velimir Slovaček, rođak i desna ruka Kosa, tvrdilo je da je tvrtka već naplatila traženi iznos. I to preko pet Hajdukovih zadužnica koje je Jadro ispustio u jednom danu nakon raskida suradnje, te naplatio iznose od 904.043 kune, 899.885 kuna, 787.399 kuna i 221.006 kuna. 

U vrijeme iznošenja Hajdukove obrane, početkom prošle godine, još nije bila naplaćena peta zadužnica jer, kako je tvrdio tadašnji klupski odvjetnik, Jadro je naplatio sva sporna i nesporna potraživanja, ali i 224.098 kuna više nego na što je imao pravo, zbog čega se vodio spor na Općinskom sudu u Splitu.

Zato je sutkinja Ivana Madunić naložila vještačenje, te je vještak Dalibor Krklec utvrdio da radovi koji su predmet postupka na Trgovačkom sudu nisu naplaćeni putem zadužnica, kako je tvrdio Hajduk, već se s tim zadužnicama išlo u direktnu naplatu drugih Jadrovih tražbina.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk