Sport Hajduk

oreščaninov beton

Hajduk je nakon 2813 dana zgazio Rijeku, ali jedan drugi fascinatan podatak nam je zapeo za oko

oreščaninov beton

Poslije 2813 dana, nakon gotovo osam godina Hajduk je svladao Rijeku na Poljudu.

Godine čekanja naplatio je s uvjerljivih 4:0, a još je Rijeka dobro i prošla pored raspoloženih Splićana koji pod vodstvom trenera Siniše Oreščanina idu prema plasmanu u Europu. 

Međutim, drugi podatak nam je također zapeo za oko. Tri posljednje utakmice Hajduk nije primio pogodak, a u posljednjih šest čak pet puta je vratar Josip Posavec sačuvao “clean sheet”, mrežu netaknutom.

Sve su oči najčešće uprte u napad, ali treba odati priznanje i obrani. Lamentiramo često kada zašteka Hajdukov napad, o nedostatku klasičnog napadača i slično. Kada imamo povoda, kao što je bio slučaj u tri susreta pred Rijeku u kojima je Hajduk ukupno zabio tek jedan pogodak. U subotu je to bila napadačka raspodija. 

No, još jednom naglašavamo i beton obranu “bijelih” u nastavku prvenstva. Momčad trenera Siniše Oreščanina je u 12 kola nastavka prvenstva primila samo četiri pogotka, najmanje od svih klubova.

Pritom uopće nije kapitulirala u posljednje tri utakmice. Točnije već 334 minuta nije morao vratar Posavec po loptu u mrežu. Protiv Rijeke čak nije imao niti  ozbiljniju intervenciju, ostao je u novinskim izvještajima neocijenjen.

Posljednji je gol Hajduku zabio Mario Gavranović u 26. minuti derbija “bijelih” i Dinama odigranog na Poljudu prije 20 dana (0:1).

To je jedini gol koji je Hajduk primio u posljednjih mjesec i pol dana. Pritom ni u jednom od ovih 12 susreta drugog dijela prvenstva nije Hajduk primio dva pogotka.

Hajduk prima tek 0,33 gola po susretu u nastavku prvenstva, za razliku od 1,38 golova primljenih po susretu u prvoj polovici prvenstva.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk