Sport Hajduk

odlično proljeće

Sjajne igre u drugom dijelu sezone dovele su Hajduk u komfornu situaciju, pobjedama nad momčadima iz donjeg dijela ljestvice Europa je sigurna

odlično proljeće

Nakon pobjede nad Rijekom koja je baš razgalila hajdukovce Europa je opet sasvim blizu Poljuda. Iako je u igri još 18 bodova, Hajduk se trijumfima nad Lokomotivom i Rijekom, ali i zahvaljujući porazu Osijeka u Puli, doveo u dobar položaj uoči posljednjih šest kola. Trećeplasirani sigurno ide u Europu, a četvrtoplasirani također uz uvjet da Inter ne osvoji Kup. Osijek i Hajduk trenutno su bodovno poravnati na trećem mjestu (50), Lokomotiva ima 47 bodova, a Gorica 46.

Gledajući Hajdukov raspored do kraja, pobjede u četiri „male“ utakmice (Inter, Slaven Belupo i Istra doma te Rudeš vani) trebale bi biti dostatne za Europu. A u Velikoj Gorici ovog vikenda i na Maksimiru protiv Dinama u zadnjem kolu svaki bi bod bio bonus.

Za usporedbu, sva tri Hajdukova konkurenta (izuzev Rijeke, ako računamo da je ona sigurna) imaju teži raspored i igraju međusobno, pa će jedni drugima otkidati bodove, što ide na ruku „bilima“. Osijek dočekuje Dinamo i Rijeku, a gostuje kod Slavena, Lokomotive i Gorice. Hajduku se tu nudi idealna prilika da bude minimalno treći. Možda i drugi, ako bi Rijeka još negdje prosula bodove. Lokomotiva i Gorica idu na Dinamo i Osijek, Lokomotiva još uz to mora u Rijeku i Koprivnicu...

U svakom slučaju, optimizam se vratio u Poljud i gotovo nitko više ne sumnja u to da će Hajduk u završnom jurišu osigurati ljeto u Europi.

Raspored do kraja prvenstva

3. OSIJEK (50)
DINAMO
Slaven Belupo
Lokomotiva
RIJEKA
Gorica
INTER (Z)

4. HAJDUK (50)
Gorica
INTER (Z)
SLAVEN BELUPO
Rudeš
ISTRA 1961
Dinamo


5. LOKOMOTIVA (47)
ISTRA 1961
Dinamo
OSIJEK
Slaven Belupo
Rijeka
GORICA


6. GORICA (46)
HAJDUK
Rudeš
ISTRA 1961
Dinamo
OSIJEK
Lokomotiva

Velikim slovima označene su utakmice na domaćem terenu.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk