Sport Hajduk

riječ trenera

Oreščanin zadovoljan nakon velike pobjede: Za mene je ovo bila savršena utakmica, ali još ima prostora za napredak

riječ trenera

Nakon sjajne pobjede Hajduka nad Rijekom Siniša Oreščanin, trener Bijelih, govorio je:

- Za mene savršena utakmica, za trenera nema bolje nego da ovako krene i otpuste se odmah sve kočnice. Reagirali su momci sjajno, čestitao sam svima dolje, igračima i stožeru, potpuno zasluženo.

Je li ovo vaša igra kakvu priželjkujete, odavna nije bilo ovakve partije, ovo je odavna najbolja partija Hajduka?

- Uvijek ostaje prostora za napredak. Momčad je naša u izgradnji, pričao sam o tome i da se vidi napredak. Mi imamo svoje probleme, ali oni danas nisu bili vidljivi. To je jedna krivulja, rekao bih... Vidjelo se kroz što smo prolazili kad nam ne bi išlo, a večeras nam je krenulo odmah. Ovo je pobjeda za samopouzdanje, da znamo da sve to što radimo ima smisla. Ali nas čeka još dosta posla.

Ovih prvih 11, je li to to, Gyurcso desno, Jairo lijevo, Palaversa na klupi, a Jurić pokazao da zaslužuje... On je bio motor i pokretač.

- Mijenjamo i mijenjali smo, danas je skočio on, sutra će netko drugi, treći, najvažnije je da momčad prepoznaje što mi želimo, a mi analiziramo, pričamo, razgovaramo, rješavamo što ne valja. Dobra i pozitivna energija od početka nas okružuje u svlačionici, zatvorili smo se unutra i to daje ploda, ja zahvaljujem svima.

Koji se to klik dogodio između vas i igrača, zašto niste ovako agresivno igrali u ranijim kolima?

- Nije se ništa dogodilo, što se ranije ne bi dogodilo, jednostavno su se stvari spojile. Mi smo i protiv Dinama bili agresivni. Ali, Dinamo je europski dobra momčad u tranzicijama. Nije bio nikakav klik, nego proces koji dolazi s vremenom. Moramo spustit loptu na zemlju, počinje nam novi mikro-ciklus.

Stanko Jurić zaslužuje još neku vašu riječ više?

- Čestitam mu, on i ja imamo poseban odnos još iz B tima, ali naglašavam ovdje pred vama samo momčad!

Koja je presudna točka gdje je pala Rijeka?

- Rijeka je dosta ostavljala prostora u zoni "10" (tamo gdje djeluje Caktaš, op. a.), gdje smo imali superiornost. Poklopilo se, oni nisu mogli odgovorit na naše mehanizme i organizaciju igre s jedne i druge strane. Makar kolega Bišćan cijelo vrijeme radi sjajan posao, to želim naglasit.

Nije Hajduk navikao pobjeđivati društvo iz gornjeg dijela ljestvice. A sad ide Gorica?

- Rekli smo da ćemo se probat ušuljat u Europu. Nismo znali kako... Sad to izgleda lakše... Jako nam je dobro došlo (misli na sebe i svoj stožer, op. a.) da smo imali tri kola i kup prije zimskih priprema. Jako sam sretan što ide dobro i jako sam sretan i zbog navijača. Nadamo se da nećemo imat loša rezultatska razdoblja i da ćemo dobro gurati i kroz Europu - rekao je Oreščanin i svima zaželio sretne uskrsne praznike:

- Hvala, također – zaorilo je iz novinarske galerije. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk