Sport Hajduk

između dvije kule

Hajduk uveličao veliku feštu u Trogiru: za povijest ostaje šest golova na obnovljenoj Batariji

između dvije kule

Nogometna fešta u Trogiru, otvorena je preuređena Batarija, novi travnjak na legendarnoj destinaciji između Kule Kamerlengo i Kule Svetog Marka.

Najprije je kao uvertira svemu započeo turnir mlađih uzrasta Prvi koraci i dogodilo se povijesno, rekli bismo, gostovanje dječaka Rome, talijanske "vučice" koji su sa 4:1 svladali vršnjake, domaće Trogirane, u uzrastu rođenih 2009. godine.

A nakon sudara Trogir 1912 – Roma 1:4, na scenu je izašao Hajduk drugi, B momčad "bijelih" koja je počastila domaćine svojim prisustvom. Hajdukova prateća momčad slavila je u svečarskoj predstavi na Batariji sa 6:0, ali su svi zajedno guštali u popunjenim tribinama, oko šest stotina ljudi stvorilo je ugođaj istinske fešte.
- Dobrodoša, Hajduče – dočekao je natpis "bijele" na trogirskim zidinama.

A svratio je na Batariju i trener "pravog" Hajduka Siniša Oreščanin, ne bi li dao podstreka B momčadi, ali i da svojim prisustvom "pojača" ukupni doživljaj. 

Batarija zaslužuje ovom prigodom još riječ-dvije, posebna je i ujedno turistička atrakcija za sve koji dolaze posjetiti Trogir, grad-otočić i biser Jadrana koji je 1997. uvršten na popis UNESCO-ve svjetske kulturne baštine.

Sad je to teren s umjetnom travom koji zadovoljava visoke FIFA kriterije, obnovljene su svlačionice, preuređene tribine, postavljena rasvjeta, te izgrađen još jedan manji teren. Objavljen je podatak da je u obnovu nogometne Batarije uloženo 2,75 milijuna kuna, radovi su trajali od rujna do siječnja.

Dio sredstava za obnovu je doniran od HNS-a (pola milijuna kuna). Trogirani od iduće sezone planiraju proboj naviše, sada se natječu u Drugoj županijskoj ligi.

Ostaje zapisano da su 17. travnja na obnovljenoj Batariji igrali Trogir 1912 - Hajduk II 0:6, sudio je Marino Majstorović (Split), tri je gola zabio junior "bijelih" Ivan Šarić.

Strijelci: 0:1 Vojković (4), 0:2 Prtajin (26), 0:3 Prtajin (47), 0:4 Šarić (61), 0:5 Šarić (79), 0:6 Šarić (80).

Trogir 1912: Rozga, Hrabar, Maravić, Validžić, Čagalj, Zelembaba, Kafadar, Pernar, Lukin, Ružičić, Grabovac. (Još su igrali: Šimić, I. Vukman, Vučemilović, Belas, Jažo, Bilić, Radić, Karaman, Žaja, Vučica, A. Vukman, Koceić, Kasalo, M. Vukman, Rapić, Radačić, Domić).

Hajduk II: Ljubić, Relota, Radić, Dellova, Ja. Bašić, Pršir, Vojković, Blagaić, Teklić, Šego, Prtajin. (Još su igrali: Runje, Brnić, Ševelj, Giljanović, Šarić).

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk