Sport Hajduk

uoči jadranskog derbija

Hajduk već 13 utakmica nije svladao Rijeku na Poljudu, vrijeme je za pobjedu

uoči jadranskog derbija

Prošlo je već 13 utakmica otkada Hajduk nije pobijedio Rijeku na Poljudu. Dobro je znano koliko je trajala ukupna tradicija nepobjedivosti Riječana u jadranskom derbiju dok nije Kopić pokorio Rujevicu u prosincu 2017. godine zgodicima Tome Bašića i Ercega za pobjedu 2:1. Identičnim ishodom realizirao je Hajduk i zadnju pobjedu na Poljudu, davnog 7. kolovoza 2011. godine.

Od tada su prošla 92 mjeseca, a u međuvremenu su Rijeku pokušavali na Poljudu pobijediti Krstičević, Tudor, Vučević, Burić, Pušnik, Carrillo, Kopić i Vulić. Oreščanin je deveti trener Bijelih koji ulazi u poljudski jadranski derbi sa željom da napravi ono što je posljednji uradio Balakov.

Bugarski je stručnjak, koji danas vodi Etar iz rodnog mu Velikog Tarnova, dugo imao status “zadnjeg pobjednika” sa strane Hajduka u jadranskim derbijima. Zato što je Rijeka tada bila u zadnjoj godini “društvenog vlasništva” prije negoli se pojavio privatni kapital, a Hajduk je imao Subašića, Andrića, Vukušića, braću Sharbini.

Imao je prilično skupu momčad nasuprot skromne i jeftine Rijeke. Međutim, od ljeta 2012. kada je Rijeka krenula na pogon Volpija, a kasnije i Miškovića, nema Hajduk pobjede na Poljudu. Ali dovoljno je davno bila zadnja i previše je utakmica prošlo da jednom i ta tradicija ne bi bila prekinuta.

Najduža neporaženost nekog gosta na Poljudu u HNL-u. Ni Dinamu nije uspjelo da se provuče više od sedam i pol godina koliko Riječani bez poraza napuštaju Poljud. U 13 utakmica, od mogućih 39 bodova Hajduk je uzeo samo 7! Mizernih 18 %! Ali, na svakoj sljedećoj sve je veći pritisak na gosta i zakon velikih brojeva jednom će doći na naplatu. No, drži se Rijeka duga 92 mjeseca bez poraza na Poljudu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk