Sport Hajduk

bjelanović ima zadatak

Težak je put do mreže: za probleme smo znali i prije utakmice s Lokomotivom, sportski direktor Hajduka je na potezu

bjelanović ima zadatak

Od depresije do – euforije. Kolo sreće uokoli, vrtjeti se ne pristaje.

Mala je razlika, u jedan jedini gol stane. Ako je Siniša Oreščanin preslagivanjem u 4 – 3 – 1 – 2 impostaciju bolje zatvorio prilaze svome golu, otvorio je istodobno rak-ranu napada, odnosno (ne)efikasnosti.

Kao s kuvertom, pokrivačem: ili viri nos, ili nožni prsti. Bilo bi mu lakše da se balun igra s 12 igrača, ovako mu jedan fali gori ili doli?!

Što je iza brda

Nećemo sad udarati odu radosti zbog jedne pobjede, koja jest kapitalna, nego ajmo kanoćalom vidjet što se valja iza brda i što to ne valja, gdje treba intervenirati.

Činjenica je da igra u zagrebačkoj Ulici pjesnika nije bila nimalo drugačija pjesma od onih s repertoara poljudske pozornice kontra Dinama i Osijeka. Težak je put do mreže, svaki put mrvljenje iznova miriše na 0:0; ako su protivnici iole ozbiljni, a nisu Rudeš, Istra, Inter Zaprešić.

Na potezu su sportski direktor Saša Bjelanović (ako ostaje, a valjda ostaje, jer prijelazni rok već treba raditi), te Mario Brkljača, samozatajni skaut, čovjek na četiri kotača. Što nam pokazuje utakmica s Lokomotivom, u ime projekcije budućnosti?

1. Fali centarfor – znali smo i prije, međutim problem eskalira, ne samo da je akutan, nego postaje i kroničan. Kao da Mirko Ivanovski nije u planovima da se na njemu sagradi varijanta B, jer dvaput kad ga je u zadnje vrijeme Oreščanin ubacivao, to je bilo više onako neplanski, hazardirajući, pa što bude. Kao da je neplivača bacio u more i viknuo “ajde, proplivaj”!

Ivanovski je centarfor kojemu treba dotok lopte, on je “fox in the box”, a ne da na leđima nosi protivničke stopere. Hajduku je potreban krupni centarfor, a la Futacs, pa sad je li samo za popunu konkurencije ili bi imao veću minutažu, o tome se može raspravljati. 

A i desni bek je upitan

Svakako, očekujemo da Bjelanović/Brkljača ponude napadačku popunu za varijantu B koja sada tako očito nedostaje. Ovakav je Hajduk prilično jednostran, pa i pročitan, o tome govore i komentari na tv, crta se uvelike i na HRT-u i na HNTV-u.

Zatvori ih ovdje i gotovi su! Ne možeš počivati samo na krilima (Jairo i Gyurcso), ako centralno nemaš surog orla ili barem sivog sokola. Prvi zadatak Bjelanoviću: popuni nas centarforom!

2. Desni bek – pod rednim brojem dva, igrač s brojem 2. Na žalost Oreščanina i “bijelih”, Fran Tudor odlazi, novi ugovor ne prihvaća. A u međuvremenu igra standardno. I solidno. Josip Juranović je opet ozlijeđen. Dok je Juranović češće u ambulanti nego na terenu, na ljeto se ukazuje hitna potreba za - novim Tudorom! Da desni bek ne postane krupan problem. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk