Sport Hajduk

penso positivo

Početno nezadovoljstvo kod Oreščanina brzo splasnulo: Znam da navijačima ide na živce što nismo konkretniji, moramo više pucati, ali dajmo, izvucimo se do ljeta

penso positivo

Siniša Oreščanin, trener Hajduka, govorio je:

- Nisam bio zadovoljan u času završetka utakmice, ali kad emocije splašnjavaju i dok sam čekao na pressicu, tu smo. Blizu. Već sam bolje volje. Produžili smo dalje priču o Europi. Da nam je netko ovu poziciju dao u zimskoj pauzi, prihvatili bismo. Znam da navijačima ide na živce što nismo konkretniji, moramo više pucati, ali dajmo, izvucimo se do ljeta.

Znači, ostajete na onoj "penso positivo"?

- Tako je, Jovanotti, penso positivo!

Inače, dojam?

- Derbi utakmica, osjetilo se u donošenju odluka u trećoj trećini danam to fali. Ta treća trećina, moglo je biti jako dobrih situacija, ali je bilo i jako nekvalitetnih odluka za završno dodavanje, treća trećina opet nije bila dobra. Za mene je utakmica bila "ok", ali znam što fali i što smeta. Možemo se naslonit na dobro, a znamo što nije dobro i na tome ćemo radit – rekao je.

Dinamo je ostavio traga fizički na momčad. I sklizak teren?

- Sve to stoji što ste rekli, ali neću se vadit ni na šta. Pravili smo rotacije i u srednjoj i u prednjoj liniji, tražili svježinu. Osijek je došao po bod, njima je bod dobar. Vidjet ćemo je li im dobar, ima još dosta do kraja. Teško mi je sad o mind-gamesima ("majnd-gejmsima", oće reć misaonim igrama, op. a.) Oni su željeli igrati po "half-spejsevima", dijagonalno, dolazit u kontre tri na dva, ali nismo na to nasjeli do kraja. Tjera te rezultat naprijed, tjeraju te navijači i ideš po pobjedu i na silu, ali ovakve utakmice se znaju i gubit i tek je onda defetizam! Zato je malo opreza i s naše strane dobro došlo i treba bit realan i brzo zatvorit knjigu ove utakmice.

Delić od prve minute, a Palaversa opet u 60. vanka?

- Uvijek imamo neke zamisli, pokušavamo prema protivniku. A na pitanja o Palaversi neću više odgovarat – rekao je Oreščanin.

Kad sve zbrojimo, nije nezadovoljan jednim bodom. Ujutro će bit još sretniji, jer nije izgubio. Bila mu je ovo utakmica zamka. I dalje kontrolira situaciju.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk