Sport Hajduk

gdje je palaversa?

Drugu zaredom nije igrao, a nije ozlijeđen, Hajduk gubi 40.000 eura po utakmici

gdje je palaversa?

Nemojmo pravit pritisak, jer zašto stalno pitamo, raspitujemo se, pa čemu...

Međutim, sad je to već neizbježno, opet i iznova. Enigma Palaversa.

Drugu utakmicu zaredom Ante nije bio u sastavu, a nije ozlijeđen.

Protiv Istre nije bio ni na putovanju u Puli, ni među 18, shvatili smo da mu treba predah nakon reprezentativne akcije “do 19” gdje je kapetan Gudeljeva izbora, i to je bilo čak i logično. Da bude spreman za derbi s Dinamom.

A protiv Dinama, sjeo je na klupu i nije ušao ni minute?!

Kako, zašto? Ako mislite da se samo mi pitamo, varate se, jer, Riva, Pjaca, čude se. U čemu je stvar?

Mnogima su upitnici iznad glave jer Palaversa je produkt Hajduka koji se za znatne milijune eura (četiri i pol plus bonusi) prodao prošle zime u Manchester City, a onda je Hajduk dogovorio s engleskim klubom da ga ostave u bijelom dresu još godinu i pol, da ne slabi sastav i dogovorio se da se taj boravak Palaverse u bijelom dodatno naplaćuje: to su ti bonusi koji se računaju na milijun i pol eura za iduću sezonu i pol, pa transfer raste na okruglih šest milijuna eura, a ima i dodatnih bonusa kad ode u City, nastupi za reprezentaciju itd.

Trener ga ne vidi

Zapinje na bonusima od produženog boravka u Hajduku. City plaća Palaversu, koliko, nije sad važno (smatra se da je drugi najplaćeniji igrač Hajduka poslije Mije Caktaša), on nije na Hajdukovu platnom spisku, a svaki njegov nastup donosi Hajduku dodatni bonus.

Prilično je bilo špekulacija kako ide Palaversin cjenik, pa dok nema službene objave čini se da smo dokučili ono pravo, precizno:

- 40.000 eura je svaki prvenstveni/kup nastup;

- mora biti starter, u prvih 11;

- mora odigrati najmanje poluvrijeme, 45 minuta

Dakle, i da je ušao protiv Dinama, to se ne bi računalo u bonus. A nije ušao. Oreščanin kao da ga ne vidi.

Znači li to, ako dobro računamo, da je s dva izostanka Palaverse Hajduk sad zakinut za 80.000 eura?!

Trener Siniša Oreščanin naravno ima pravo izbora i ružno bi (mu) bilo reći/predložiti/narediti da Palaversa baš mora svaki put biti starter; pa 45 minuta odigrati i da zazvoni 40.000 eura.

Hoće li na ljeto u drugi klub kaljenje?

Davao mu je trener i po 60 minuta, nije da nije, ali Oreščanin je rekao kako mu Palaversa kopni koncentracijom i da ga – čuvajući ga – zbog toga mijenja nakon 60. minute. A sad dvije utakmice ni minute, ni eura?!

Oreščanin ga možda u ovoj konstelaciji snaga doista ne vidi kao važnog ili spremnog prvotimca, ali se onda gubi 40.000 eura po utakmici/prvom poluvremenu. A startali su Jradi, Nejašmić i Barry. (Sad doduše Caktaš otvara jedno mjesto, isključen je).

Devet je utakmica do kraja sezone, nameće se dvojba neće li se Palaversa na ljeto i na upit Cityja uputiti u neku drugu destinaciju na kaljenje, a određene financijske stavke revidirati?

Ako već Palaversa nije u žarištu igre, ni Oreščaninova viđenja. To sigurno nije pitanje koje se u Poljudu ne postavlja.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk