Sport Hajduk

hajduk u istri

Pobjeda u Puli bi mogla bit kapitalna u proboju u Europu

hajduk u istri

Palaversu će odmorit, to je glavna vijest s pressice Siniše Oreščanina nakon reprezentativne pauze, a ukupno mu pred Istru fale Vučur, Tudor, Palaversa i Svatok, kako smo zbrajali.

Hoće li još koga odmarati, plašeći se kartonske “žutice”? Deklarativno – neće, a zabranjeno je o Dinamu pričati dok ne prođe Istra. Caktaš, Jairo, Jradi, Nejašmić, Tahiraj, Kalik i Mikulić imaju po dva žutakartona u rubrici “prijeti im odmor”.

Tri boda s Istrom u Puli mogla bi bit kapitalna u proboju u Europu i s matematičke točke gledišta, neka se ubere sad trobod, pa s Dinamom, za prestiž, u srijedu što bude... I onda još stiže Osijek, ali duboko smo zabrazdili u budućnost.
Siks se odmah lovi za glavu, nemojte o serijama, o povijesnim utakmicama, mi idemo jednu po jednu.

Obećao je da neće vodit računa o žutim kartonima koji su prijetnja da mu desetkuju sastav, pozornost igračima, a i na dušu, milost i nemilost alkarskom momku Ivanu Vučkoviću u sudačkoj odori, hoće li se lakoćom laćati džepa i mašiti kartona.

Sve upućuje da je najprije i najvažnije uzeti plijen pod Arenom.

U to ime stavljamo Miju Caktaša u početnih jedanaest, on je najvažniji igrač, premda ima glasova i naznaka da bi poput Palaverse možda mogao dobiti odmor, zgubired, čekati na klupi?!

Hajduk je trenirao jučer tek navečer, blisko terminu utakmice i onda išao na avion u Zadar odakle se leti za Pulu. Koriste redovitu liniju Zagreb-Zadar-Pula i presrest će zrakoplov u Zemuniku.

Kojim se dvojbama muči Oreščanin?

OBRANA

Na golu Posavec, uz još jednom poruku: otkupite ga! U obrani bez Svatoka koji je dobio crveni karton logičan je stoperski par Ismajli-Lopez, premda se Ismajli dosta istrošio na reprezentativnom planu igrajući za Albaniju u Skadru, pa Andori. Preletio je pola Europe, sad još i ruta Zadar-Pula. Ismajli je čvrst oslonac, postao je prvi stoper, a ne tako davno nije uspijevao ni među osamnaest ući. Vraća se Juranović, sad nema Tudora, njih dvojica su kao sa štafetom u ruci. Lijevo je Bradarić, cementiran.

VEZNI

Ako se vraća Barry, onda nema Palaverse. Logično to Oreščanin vrti adute. Neka se Ante odmori, igrao je za reprezentaciju stalno, a ukupna godišnja gaža od Manchestera neće uteć. Nego, nema Barry devedeset minuta u nogama, pa svoju šansu čeka i vrijedni Jurić. Bez Nejašmića se već ne može ni zamisliti prvih jedanaest, njega i vrapci na krovu već znaju. I Jradi se izborio za mjesto, desno. Naprijed bi se Caktaš mogao zamijeniti s Tahirajom, ali zašto bi odustali od Mije? Kapitalna su tri boda s Istrom, u Puli, a o Dinamu će se mislit tek poslije toga.

NAPAD

Nominalno su tu Jairo i Tahiraj, kako nas je Oreščanin navikao, ali je intriga što je i Ivanovski pozvan među osamnaest, što je Siks izrijekom potvrdio. Mnogo smo o Ivanovskom pisali, o tome kako mu fale još četiri utakmice do novog ugovora, pa sad, ima on još fore odigrati tri, međutim kako god okrenuli zanimljivo je da je Ivanovski unutra.

A mladi Delić usmjeren na Hajduk II i nastup u Maksimiru. Naravno, može i Gyurcso upasti, ali je sav takav nekakav nikakav, toplo-hladno, češće hladno. Pa je i logično ako bude na klupi.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk