Sport Hajduk

Klub prijatelj

Nigerijci su zaigrali na Poljudu: napadački tandem iz Opuzena pod povećalom Hajdukove struke

Klub prijatelj

Nigerijci, drugi čin. Dakle, sve se odvija po zamišljenom scenariju, nakon što ih je klupski skaut Hajduka (taji se njegov identitet, no za potrebe priče i nije neophodan, samo dodaje začin mistike u cijelu storiju) gledao, pa samim time i vidio u Opuzenu. Jer, možeš gledati, ali ne moraš uočiti, vidjeti, zapaziti.. Uglavnom, Nigerijci su zanimljivi, pa je realizirana jučer ideja da Neretvanac dođe u Split, na ogledni trening.

Neretvanac je klub prijatelj s Hajdukom i poentiran je taj bliski odnos s "bijelima", e da Hajduk dobije pravo prvokupa.

Stephen Chinedu i Uche Anoruo, o njima se radi.

Nigerijci nisu samo na nišanu/ciljniku "bijelih", u svojim bilježnicama već su ih pocrtali i predstavnici mostarskog Zrinjskog, ali i zagrebačkog Dinama koji u "zlatnoj dolini" Neretve također ima svoje doušnike i jaku bazu promatrača.

Chinedu i Anoruo već su bili jednom junaci našeg teksta, već smo ih spominjali na našim stupcima, a zapravo su prvoklasna atrakcija treće lige.

Nigerijci, rođeni 2000. godine, dakle još uvijek s pravom igranja za juniore skrenuli su na sebe pozornost otkad su došli. Napadači vezni all-round igrač imaju sjajne fizičke predispozicije, a dobro barataju balunom. Iz menadžerske branše parkirali su ih baš u Neretvanac, u Opuzen, e da vide kako će se snaći na seniorskim, zahtjevnim terenima trećeligaškog ranga. I kakav će interes pobuditi.

I bome su se snašli, tako da izgleda kao da je u Opuzen sletio NLO, leteći tanjur. Komada dva.

Dobro, da ne pretjerujemo, Chinedu i Anoruo su razlog zbog kojih je Neretvanac jučer pohodio Poljud. Dakle, priča nije prazna.

Objavu o jučerašnjoj trening-utakmici iz Neretvanca su stavili na fejs-profil.

- Naša momčad igra prijateljsku utakmicu protiv juniora Hajduka. Utakmica je također dio suradnje koju imamo s našim najvećim hrvatskim klubom.

- Odlična je to prilika i za naše mlade igrače da se nametnu treneru Vučiću, ali i da se dodatno uigramo za super bitnu utakmicu u nedjelju kada dočekujemo Split, gdje bi s pobjedom napravili ogroman korak prema sredini tablice.

Tako se Neretvanac veselio Poljudu i treningu s juniorima Hajduka. A iza svega stoji nadasve interes "bijelih" da dobro pogledaju, pa onda (možda) i uzmu Nigerijce.

Chinedu i Anoruo u svakom slučaju su u planovima "bijelih", Hajduk očigledno misli ozbiljno s Nigerijcima, a na terenima treće lige pratit ćemo i dalje kako to igraju Stephen Chinedu i Uche Anoruo.

I Neretvanac je sad posebna atrakcija.

Uche strijelac

Uche Anoruo, vezni igrač, bio je strijelac sinoć na trening utakmici protiv juniora Hajduka, Neretvanac je pobijedio Hajdukove juniore sa 3:2, a Anoruo je zabio za privremenih 3:1.

Prethodno je Hajduk poveo sa 1:0, Opuzenci okrenuli na 3:1, da bi "bijeli" smanjili konačni omjer. Igralo se na umjetnoj travi pomoćnog igrališta u Poljudu, pod svjetlošću reflektora.

Obojica Nigerijaca odigrali su cijelu utakmicu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk