Sport Hajduk

mirno na poljudu

Hajdukovaca na sve strane: čak jedanaesetorica ‘bijelih’ zauzeta su reprezentativnim obvezama, Oreščanin se jedino može nadati da se svi vrate neozlijeđeni

mirno na poljudu

Cijela momčad Hajduka obuzeta je obilatim programom reprezentativnog produženog vikenda od četvrtka do utorka. Počast da bude jedini A reprezentativac "bijelih" ima Ardian Ismajli, sve bolji stoper i zapovjednik obrane Hajduka, odigrao je cijelu utakmicu za selekciju Albanije na domaćem terenu u Skadru, u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo, ali su izgubili od Turske 0:2 i odmah – potres.

Poraz je koštao da s pozicije izbornika Albanije bude smijenjen Talijan Christian Pannucci, pa je sad izbornik postao – Ervin Bulku, još jedan hajdukovac. Bulku je bio u stožeru Panuccija, a dok se ne nađe novi izbornik, Bulku (i Sulejman Mema) vodi Ismajlijevo društvo u Andoru na novi službeni ogled.

Među hajdukovcima u raznim vrstama istakao se Dario Špikić, taj mladić koji je došao lani iz Dinama dugo se mučio s ozljedom u Poljudu, ali je sad zabio pogodak, doduše dogodio se poraz selekcije "do 20" Roberta Jarnija koja je sa 1:4 izgubila u Kriensu od domaćina Švicarske, ali je utjeha Špikićev pogodak. Prijateljski ogled, barem služi da se ime Špikićevo vrati u orbitu (velikih) očekivanja. Špikić je odigrao svih 90 minuta.

Inače, ukupno je desetorica hajdukovaca razasuta: Josip Posavec i Domagoj Bradarić konkuriraju za nastup u prijateljskoj utakmici "do 21" selekcije Nenada Gračana protiv Italije što se igra danas u Frosinoneu.

Emir Sahiti je član "do 21" reprezentacije Albanije, a šestorica su pod kapom Ivana Gudelja u hrvatskoj selekciji "do 19", Ante Palaversa (kapetan), Michele Šego Mario Vušković, Jakov Blagaić, Leon Kreković i Jurica Pršir, da ponovimo.

U svakom slučaju, treneru Hajduka Siniši Oreščaninu baš kao i mnogim mu kolegama na klupskoj razini širom Europe i svijeta upropašten je tjedan rada: može se samo pomoliti da se svi vrate neokrznuti, bez ozljeda. A u subotu mora na Istru.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk