Sport Hajduk

kruna svečanosti

'Svi smo ponosni što smo imali takvog čovjeka u Hajduku, od kojega smo mogli učiti i o balunu i o svemu'

kruna svečanosti

Kao kruna svečanosti u atriju stadiona, odmah na ulasku u klub, otkrivena je bista barba Luke Kaliterne. Autor biste je Davor Kamenjarin. Bistu su zajednički otkrili Kaliternina pranećakinja Katja Marasović, Kačić, Kragić, Brbić i član NO-a Hajduka Sergije Popović.

- Na trajni spomen i zahvalu otkrivamo bistu najvećeg sina ovoga kluba, legendarnog barba Luke Kaliterne - rekao je Gizdić.

- Trebamo biti svi ponosni što smo imali takvog čovjeka u svojoj sredini, od kojega smo mogli učiti i o balunu i o svemu – rekao je Kačić.

Nakon svečanosti u kino dvorani, uzvanicima su pokazane prostorije Akademije čiji su zidovi ukrašeni bogatim dijelovima iz povijesti njenog rada, fotografijama, uspjesima...

Postavljena je trajna postava fotografija mlađih uzrasta kluba među kojima i prva fotografija juniora iz 1919. godine, prva fotografija juniora iz 1935. momčadi koja je osvojila prvo službeno natjecanje prvenstvo Splitskog nogometnog podsaveza, potom životopis sa fotografijama i postulatima Luke Kaliterne...

Ukupno je Akademija Hajduka dosad osvojila 41 nacionalni trofej u prvenstvu i kupu.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk