Sport Hajduk

Pobjeda je važna

Trener Hajduka izbjegao noćnu moru: Imamo dobre i pozitivne stvari, ali ima i nečega što nije kako smo zamišljali. O tome ćemo mi u našoj svlačionici raspraviti

Pobjeda je važna

Siniša Oreščanin, trener Hajduka, rekao je:

- Baš kako smo najavljivali tijekom tjedna, bila je to vrlo zahtjevna utakmica, s protivnikom koji je odigrao dobro, pohvala njima. Rekao sam već da nisu oni isti od jeseni, nego su sad dobra natjecateljska ekipa. Došli su opušteno, rastrčano, raspoloženo. Pohvale našim dečkima s posudbe, Pasaričeku i Kovačeviću, dobri su se pokazali.

Nastavio je o svojoj momčadi:

- Imamo dobre i pozitivne stvari, ali ima i nečega što nije kako smo zamišljali. O tome ćemo mi u našoj svlačionici raspraviti. Ali bih čestitao prije svega svojoj momčadi na još jednoj pobjedi!

Dobro ste rekli da će ovo biti noćna mora? Slažete li se da je pobjeda uvjerljivija nego igra?

- Nije noćna mora kad smo pobijedili... Imali su oni neke epizode, ali sve drugo je bila naša potpuna kontrola koja, slažem se, može biti bolja, uigranija, to ćemo mi,rekoh, raspraviti.

A Palaversa, opet zamjena, ovaj put 59. minuta? Valjda ona jedna je minuta nadoknade prvog dijela, pa nije okruglih 60?

- Ne bih se na to vraćao, stalno to potežete, a nema nikakve potrebe.

Niste izlazili visoko u presing, nego ste dali Rudešu priliku malo da izađu komotno, pa ih tek onda sačekali. To je bilo svjesno?

- Je, naravno da je, to je bio plan, malo ih pustit. Shvatio sam koliko sam ovdje da ljudi s nama ne žele igrati, zato smo mi njih pustili da izađu malo u igru. Imaju talentirane igrače, neka igraju, a ne da se samo drže obrane...

A onda bi ih tek Hajduk zaskočio. Ne odmah, nego na po' puta. I dobio je 3:0. I to je bilo to od Oreščanina. Nije se pretjerano veselio, a začudo ga nitko nije pitao, čestitao da je konačno napustio šestu poziciju.

Diglo se sidro, dugo su bili ukotvljeni, o tome zacijelo više idući put s trenerom "bijelih".

Neki su žurili na bazen (pliva Jadran protiv Spandaua), drugima je bilo hladno (puhalo je gadno), a 3:0 s Rudešom nije davalo šlagvort intrige, sad smo već navikli na pobjede, vraćamo se starim stazama.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk