Sport Hajduk

loša vijest

Kratki spoj: razišli se Hajduk i Adriatic, Bogdan nije htio više čekati

loša vijest

Razišli su se Hajduk i Adriatic, razvikana škola nogometa Franka Bogdana koji se sad okreću – Dugopolju.

Hajduk je svojedobno uglavio suradnju s Adriaticom koji je njedrio mnoge talente, te ih je Adriatic po ugovoru prepuštao "bijelima", da spomenemo samo friške prvotimce tipa Šego, Nejašmić, Teklić...

Što se zapravo dogodilo? Franko Bogdan, kao tvorac i vlasnik Adriatica više nije želio čekati na odgovor Hajduka koji mu je nedavno najavio kroz riječi sada već bivšeg predsjednika Jasmina Huljaja kako suradnju vidi u nekom drugačijem obliku nego dosad. U kakvom točno obliku, nije saznao, jer poziv nije uslijedio i Bogdan nije htio više čekati, odlučio se prikloniti drugoligašu Dugopolju.

U perspektivi bi Dugopolje s Adriaticom, s djecom zajedničkog vlastitog pogona uz infrastrukturu koju uživaju mogli u simbiozi zapucati i u prvoligaški rang. Znači li to da će Hajduk u susjedstvu, nakon Splita, dobiti novog lokalnog rivala na svim razinama?!

Podsjetimo da je ugovor Hajduka i Adriatica potpisan u doba sportskog direktora "bijelih" Gorana Vučevića, 2015. godine, a računamo da su u Poljudu iz redova mladog splitskog kluba Adriatica dosad preuzeli više od 30 igrača, od kojih su nekolicina danas prvotimci, a ima i juniora, kadeta...

Želi li se Hajduk okrenuti više sam sebi, uz neke ostale škole nogometa na ovom područuju o čemu se već pisalo (razgovori s Galaxyjem, op. a.) i što će Adriatic dobiti selidbom u Dugopolje, sigurno će se više znati idućih dana nakon što je pukla baš iznenadna vijest o raskidu Hajduka i Adriatica i selidbi družine Franka Bogdana "iza brda", u Dugopolje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk