Sport Hajduk

Druga najbolja momčad nastavka

Redaju se pobjede i pokoji remi: Hajdukovo proljeće nije mit

 Druga najbolja momčad nastavka

Na ljestvici je Hajduk i dalje šesti, ali na tablici drugog dijela sezone “bijeli” su drugoplasirani! 

Unatoč solidnim rezultatima u nastavku prvenstva, Hajduk još uvijek nije uspio napraviti pomak na ljestvici. Međutim, zato je sastav trenera Siniše Oreščanina napravio značajan bodovni pomak, osjetno je smanjio zaostatak za klubovima na mjestima koji vode u Europu. Hajduka sada samo bod dijeli od četvrtog mjesta, a koje bi trebalo voditi u kvalifikacije Europske lige. Samo pet bodova Hajduku bježi trećeplasirani Osijek, a sedam drugoplasirana Rijeka.

A koliki je napredak u igri, pogotovo u rezultatima Hajduk napravio pokazuje tablica proljeća. Druga je najbolja momčad nastavka prvenstva, sa samo dva osvojena boda manje od Dinama. Ujedno su “bijeli” i modri” jedine dvije momčadi koje su neporažene u proljeće.

Hajduk je u šest kola nastavka sezone imao učinak od četiri pobjede i dva remija. Ne zaboravimo da je Hajduk u tom razdoblju imao neugodna gostovanja u Osijeku, Rijeci pa i Koprivnici. Jedini pravi kiks “bijelih” u nastavku sezone je remi s Goricom na Poljudu (0:0). 

S obzirom da do kraja ožujka “bijeli” igraju protiv dvije zadnjeplasirane momčadi, Rudeša na Poljudu i Istre 1961 u Puli, navijači se s pravom nadaju da bi do tada i derbija s Dinamom na Poljudu Hajduk konačno trebao pomaknuti sa šeste pozicije.

Zanimljivo je i da je na tablici proljeća trećeplasirana – Gorica. Momčadi trenera Sergeja Jakirovića i dalje se tepa da je iznenađenje prvenstva, a oni sve više postaju konstanta, ne samo hit. Hajduk je u drugom dijelu prvenstva osvojio četiri boda više od Rijeke, čak šest od Osijeka i sedam od Lokomotive.

Pod Oreščaninom u nastavku prvenstva “bijeli” hvataju korak, u potjeri su za konkurentima u odnosu na koje nadoknađuju veliki zaostatak iz prvog dijela sezone.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk