Sport Hajduk

naguravanje poslije utakmice

Treće poluvrijeme u tunelu: glede suđenja dosta je kontroverzi, direktor Slaven Belupa odgovorio na optužbe suca Jovića

naguravanje poslije utakmice

Slaven minimizira događaj oko suca Frana Jovića, napada, odnosno kako su sami rekli, naguravanja poslije utakmice, međutim u zapisniku je eksplicitno navedena prijava suca Jovića prema funkcioneru Slavena.

Drž’mo se papira kao svetog pisma, o tome će voditi računa u Savezu, a u njemu piše:

- Po završetku utakmice gospodin Zvonimir Šimunović (direktor domaćina, op. p.) dočekao me u tunelu igrališta, te se pokušao sa mnom fizički obračunat, u čemu su ga spriječili zaštitari. Nakon toga mi je i prijetio, što je ponovio u više navrata.

U zapisniku je i objašnjenje zbog čega je isključen Hajdukov pomoćni trener Goran Rosanda:

- Udaljio sam ga zbog učestalog prigovaranja riječima “smeća ste velika”!

Inače, glede suđenja Jovića dosta je kontroverzi, ako su ga “bijeli” nazivali “smeća ste velika”, a Šimunović ga htio tuć’, onda znači da nisu sretni ni jedni ni drugi.

Što je smetalo domaćima, možda nam razjasni “oko sokolovo”, a trener Slavena Ivica Sertić govorio je kako su mu “igrači plakali, dok se jedan gospodin 90 minuta sa šeretskim osmijehom šetkarao po terenu, što mu je bilo zaista frustrirajuće”.

Nije ni ova izjava bezazlena, mada je izrečena u stilu suđenje ne smijem komentirati, ali..., pa ostavimo sve to Josipu Brezniju i Alanu Klakočeru.

Što bi Hajduk rekao? Zar nije u situaciji dosuđenog kaznenog udarca za Slaven bilo dovoljno dati žuti karton Juranoviću, a ne crveni? Za jedan prekršaj dvije tako teške kazne, dovoljna je jedna, uči(la) nas FIFA, ako je već najstroža kazna, onda bi žuti karton bio dovoljna opomena za vinovnika prekršaja.

Uostalom, i oko toga ćemo sa zanimanjem čuti pravorijek tv-komentatora, “oko sokolova” kako na HRT-u (Marijo Strahonja kao nasljednik Matea Beusana), tako i na HNTV-u gdje ima više probranih sudačkih cjepidlaka, pa ne znamo tko će tretirati Jovića. 

 

'Ja u tunelu nisam bio'

A kako Slavenov direktor komentira subotnju utakmicu i ono što se događalo poslije, odnosno optužbe suca Jovića?

- Prije svega, Hajduk je zasluženo pobijedio jer je sretno i spretno u završnici zabio gol više od nas. Nedostajalo nam je gotovo pola ekipe, ali bili smo dobri, disciplinirani i agresivni te nismo Hajduku dozvolili poštenu šansu. Utakmicu smo, nažalost, izgubili zbog svojih pogrešaka u zadnjih par minuta.

- Hajduk ima ono što mi nažalost nemamo ni na svom stadionu, a to su fanatični navijači koji su ih jednostavno nosili do ovakvog preokreta u u zadnjim sekundama.

- Što se tiče te navodne prijave suca Jovića, ja u tunelu nisam bio, nego sam ulazeći u našu trenersku svlačionicu u prolazu dobacio Joviću, koji je upravo prolazio okružen zaštitarima, ono što mislim o njemu i njegovu kalkulantskom suđenju koje je bilo na štetu obje ekipe. Nemam po pitanju njega ništa više za dodati - izjavio je Zvonimir Šimunović za Sportske novosti.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk