Sport Hajduk

Navijač kontra Slaven Belupa

'Objavite tko je potpisao odluku, tražit ću naknadu za duševnu bol nastalu uslijed vaše regionalne diskriminacije'

Navijač kontra Slaven Belupa

Nakon što se NK Slaven Belupo oglasio priopćenjem u kojem tvrdi da su policija i zaštitarske službe naložili da se za domaći dio tribine gradskog stadiona u Koprivnici karte prodaju ljudima iz pet županija, navijač Hajduka reagirao je komentarom na priopćenje, a za kojeg tvrdi da je izbrisan.

Na utakmici Slaven Belupa i Hajduka ulaz na jednu tribinu bio je zabranjen svima koji nisu stanovnici pet okolnih županija? Zar mi ostali smrdimo ili je u pitanju diskriminacija?

Slaven Belupo: Razumijemo frustraciju navijača, ali zbog sigurnosti morali smo se pridržavati uputa; Evo i što kažu o navodnom napadu igrača na zaštitara

Komentar Bojana Ivoševića prenosimo u cijelosti...

Poštovani osobno sam došao s curom u Koprivnicu kao građanin RH bez navijačkih obilježja. Moje prebivalište je Split, curino je Varaždin.

Njoj je dozvoljena kupnja karte, meni ne. Premda ni na kakav način nisam isticao navijačku pripadnost. Vaša redarska služba je prije kupnje ulaznice tražila osobnu iskaznicu kako bi se uopće došlo do blagajne, te mi nisu omogućili prolazak do iste.

Osim cure, na tribini sam se trebao naći s obitelji sestrinog momka koji su vaši navijači i žive u Koprivnici. Ali vi ste mi to pokušali zabraniti.

Policija i redari (osim šefa redarske službe) su bili puni razumijevanja i pokušavali naći rješenje za mene i ostale diskriminirane građane vašom protuustavnom odlukom.

Na moje inzistiranje pozvali su i vašeg povjerenika za sigurnost koji je javno ispred novinara potvrdio da je vaša klupska odluka zabraniti građanima 16 do 21 županije kupnju karte. Isto su naveli i policijski djelatnici koji su na kraju naredili redarima da prestanu kršiti ljudska prava u vaše ime i puste nas (5min prije početka utakmice)

Povjerenik se pozvao na zakon o spriječavanju nereda na športskim borilištima, s obzirom da sam se ovom tematikom bavio i ranije i bio u kontaktu s uredom pučkog pravobranitelja i uredom za sport Vlade Republike Hrvatske mogu vam sa 100% sigurnošću reći kako članak 5. Zakona o spriječavanju nereda na športskim borilištima vam ne omogućava segregaciju građana na temelju mjesta prebivališta.

Za potvrdu svega navedenog imate i video novinara Splitskog dnevnika koji je objavio snimku vašeg povjerenika koji potvrđuje klupsku odluku redarima kako postupati. Policija se ogradila od vaše odluke na licu mjesta.

Za ubuduće ako niste sigurni što je kršenje ljudskih prava preporučam pročitati Ustav Republike Hrvatske i zakon o suzbijanju diskriminacije.

P.s. Vaš povjerenik mi je odbio pokazati odluku o zabrani ulaska građana 16 od 21 županije na tribinu pa vas molim da je vi objavite na način da se vidi tko je istu potpisao kako bi mogao sudskim putem zatražiti naknadu za duševnu bol nastalu usljed vaše regionalne diskriminacije.

Ukoliko odbijete objaviti odluku s potpisom osobe koja ju je donijela shvatit ću to kao da nije ni postojala već je vaš povjerenik usmeno tražio od redara kršenje Ustava RH jer je znao da pismeno takvu odluku je protuzakonito donijeti i otvorilo bi meni lakši legalni put za tužbu protiv vašeg kluba

P.p.s. Još jednom pohvale redarima i pripadnicima policije koji su pokazali razumijevanje i satima pokušavali riješiti problem s vašim djelatnicima koji su protuzakoniti htjeli rastavljati obitelji na temelju prebivališta.

Komentar je screenshotan i kopiran ukoliko ga obrišete vrlo brzo će bit u medijima.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk