Sport Hajduk

ne treba čačkati...

Pitali smo Oreščanina zašto stalno mijenja Palaversu; 'Tako mu pokušavamo pomoći... Sad sam vam otkrio i više nego što treba!'

ne treba čačkati...

Trenera Hajduka Sinišu Oreščanina pitalo se o Palaversi, jer stalno ga mijenja nakon 60. minute (premda je i to dovoljno da se od Manchester Cityja zbraja, inkasira 45.000 eura po nastupu). Ali, mijenja ga, zašto ga, dovraga, stalno mijenja???

- Ma ne treba čačkati, ne vidim kontekst ovog pitanja, kad je sve dobro i dobro ide. Ljudi moraju shvatiti da je on igrač u razvoju koji se još adaptira na prvoligašku razinu, to je viši “level”, što ima da je došao iz B tima? Sve je ovo dio njegova razvoja. Pokušavamo mu tako pomoći.Kad god vidimo da mu padne fokus, koncentracija i izgubi se gdje treba stajati na terenu, pa kad padne, da mu pomognemo utoliko što ga izvadimo da predahne. Sad sam vam otkrio i više nego što treba!

Tako možemo držat i tenziju u ekipi. To je miks svega skupa.

Vidite, za moj svjetonazor potencira se previše to pitanje koliko Palaversa igra. Nemojte tražiti iglu u plastu sijenu i čačkati, jer je sve to dobar kontekst i nikakvih problema nema.

(Da, ako se nađe igla, mogli bismo se nabosti, no sve je u redu, kaže Oreščanin, vjerujemo i idemo dalje, op. p.). 


 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk