Sport Hajduk

Hajduk kontra Gorice

Dođite, na Poljudu vas čeka burna večer!

Hajduk kontra Gorice

Hajduk kontra Gorice i - orkanske bure. 

U lovu na tri nova boda i nastavak pozitivne serije u nastavku sezone pored ove sezone vrlo neugodne Gorice veliki protivnik “bijelima” bit će i vremenske (ne)prilike. Meteorolozi “zovu” jaku buru koja sportašima nije saveznik. Doduše najveći udari očekivali su se tijekom noći s petka na subotu i subotnjeg jutra, ali bude li poslijepodne i predvečer snažan vjetar nosio loptu otežavat će to posao nogometašima.

Pogotovo momčadi koja juri po pobjedu, a to bi u ovom slučaju bio Hajduk.

“Bijeli” pokušavaju gajiti kombinatornu igru, ali stil igre i taktiku danas će pored trenera određivati i vremenske prilike kojima će se možda trebati prilagoditi. Hajduk će pokušavati dominirati kroz posjed. Koliko vrijeme i protivnik to budu dopuštali. I dalje su forte Gorice kontre, momčad trenera Sergeja Jakirovića vreba svoju priliku. Nema više Atiemwena koji je karijeru nastavio u Dinamu, ali Gorica i dalje ima poljskog napadača Zwolinskog. 

Nije bura ni najbolja pozivnica publici koja u u vrlo velikom broju došla na posljednji domaći susret protiv Lokomotive (preko sedamnaest tisuća ljudi!), ali s druge strane prave navijače ne može otjerati malo bure. A vidjet će se kako je promjena na poziciji predsjednika Uprave kluba, odlazak Jasmina Huljaja, utjecao na atmosferu u momčadi, ali i oko kluba.

Što se pak kadrovske problematike nema potrebe za velikim promjenama u odnosu na protekle susrete. Zbog tri žuta kartona Oreščanin na raspolaganju nema Hamzu Barryja. Očekuje se kako bi na njegovo mjesto mogao uskočiti Anthony Kalik, a u konkurenciju se u veznoj liniji nakon povratka poslije ozljede vratio i Stanko Jurić.

Dvojben je nastup Domagoja Bradarića. Mladi lijevi bočni vratio se treninzima nakon što je zamijenjen zbog bolova u gležnju u Jadranskom derbiju u Rijeci. Za Bradarića je kažu upućeniji najbolja terapija malo mirovanja, a ako se u stožeru odluče za to izgledno je kako bi na njegovo mjesto opet trebao uskočiti Andre Fomitschow.

Bradarić je jedan od ključnih igrača ovog osvježenog Hajduka, izazvao je i veliki interes stranih klubova, i ples milijuna traje. Ne treba riskirati ako nije na sto posto. No, u drugom poluvremenu ogleda na Rujevici Hajdukovi napadi su otupjeli, a tečnost u igri nestala izlascima Palaverse i Bradarića. 

Kapetan Josip Juranović hvata polako pravi kontinuitet treninga, ali iza njega je ipak osjetnija pauza, na Rujevici je bio na klupi.

Za to vrijeme se Fran Tudor nametnuo na poziciji desnog beka na kojoj sada Oreščanin ima dvije jake opcije.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk