Sport Hajduk

Nema do Brbe, ako se narod pita

Marin Brbić: Velika mi je čast i zadovoljstvo što je prepoznat moj rad i trud u Hajduku

Nema do Brbe, ako se narod pita

Čitatelji su izabrali, Marin Brbić uvjerljivo je najbolji predsjednik Hajduka od 1992. godine naovamo.

U anketi koju smo ponudili čitateljima na portalu “Slobodne Dalmacije”, da izaberu najboljeg predsjednika Hajduka u novijoj povijesti, da odluče po svom nahođenju, do jučer poslijepodne do 18 sati čak 45 posto svih glasova pripalo je Brbiću.

Gotovo polovica svih glasova pripala je čovjeku koji razmišlja i o potencijalnoj novoj kandidaturi za mjesto prvog čovjeka kluba.

Ponudili smo čitateljima da svoj glas daju nekom od 13 predsjednika (ili predsjednici) kluba koliko ih je klub imao u posljednjih 27 godina, da izaberu svog favorita. Uvjerljivo najviše glasova pripalo je Brbiću, čak 45 posto.

Dobio je oko dva i pol puta više glasova od Branka Grgića koji je kao drugoplasirani dobio 17 posto glasova čitatelja. Hrvoju Malešu pripalo je 14 posto glasova, Nadanu Vidoševiću osam posto, Ivanu Kosu šest...

Još uvijek aktualni predsjednik Jasmin Huljaj koji je tek sedam i pol mjeseci proveo na mjestu prvog čovjeka kluba zaslužio je jedan posto glasova.

Brbić je u vrućoj fotelji proveo razdoblje od srpnja 2012. do travnja 2016. godine. U tom vremenu osvojen je tek jedan trofej, kup Hrvatske (2013. godine). Međutim, najveći uspjeh koji se očito i u navijačkim krugovima posebno cijeni je što je s Brbićem na čelu izneseno teško razdoblje u kojem se klub tada nalazio, prvenstveno financijsko, kada je prijetio i stečaj Hajduka. 

Primjerice, Grgić za čijeg su mandata od 2000. do 2007. godine osvojena tri naslova prvaka (2001., 2004. i 2005. godine) i jedan kup (2003.) dobio je 17 posto, a Vidošević u čijoj eri je Hajduk između ostalog igrao i četvrtfinale Lige prvaka (u sezoni 1994/95) osam posto glasova. 

Maleš koji u svom mandatu nema osvojenih trofeja dobio je zavidan broj glasova i zbog svog mandata kojeg je obilježio hrabrim raskrinkavanjem kriminala u sudačkoj organizaciji. Navijači očito ne pamte samo trofeje i pobjede na terenu, nego i one izvan njega.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što su čitatelji prepoznali moj rad i trud u Hajduku – komentirao je Brbić rezultat ankete.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk