Sport Hajduk

odlazak huljaja

Perasović nakon ostavke čelnika kluba: Novi predsjednik morat će imati emociju i navijati za Hajduk, biti stručan i držati kontinuitet

odlazak huljaja

Na izvanrednoj press konferenciji održanoj na Poljudu Huljaj i Perasović odgovorali su na pitanja predstavnika medija.

Evo što je sve kazao Huljaj:

Koliko dugo je kod vas sazrijevala ova odluka?

- Išao sam ovdje u klubu kratkim koracima. Prvo mjesec dana, potom tri mjeseca... i pritom smo postavljali ciljeve. Prvi cilj bio nam je financijska stabilnost, to smo ostvarili. Drugi cilj bio je dio radna zajednica i sportski segment. Danas smo imali radni sastanak NO-a gdje smo vidjeli i financije, administraciju. Uspostavili smo dobar tim, klub funkcionira odlično. Izuzetno sam ponosan na rad sportskog direktora, sportsku komisiju koja je uspostavljena, počeli smo planirati prijelazne rokove unaprijed. Ova odluka je sazrijevala u meni. Napravio sam reviziju nakon šest mjeseci svog rada u Hajduku. Jako sam zadovoljan onim što smo radili, na ono kakvo je sada stanje u klubu. Sada imamo stabilan klub, dobar sportski rezultat. Ovo je tranzicija koja će biti dobro odrađena - najavio je Huljaj.

Na pitanje je li novi posao isti koji se spominjao u kuloarima i jesenas nije potvrdio, dapače rekao je da se još uvijek čeka njegovo novo radno mjesto.

- U razgovorima sam, zasad još uvijek nije toliko fokus na to. Maksimalno sam fokusiran na posao koji nas čeka u Hajduku. Ciljamo na to da sam tu u Hajduku do kraja trećeg mjeseca. Do 1. travnja ću naći novi angamžam – najavio je Huljaj.

Evo što je kazao Perasović:

Što ćete tražiti od budućeg predsjednika Uprave?

- Prije svega će nam biti bitne tri stvari. To je prvo da ima emociju, da navija za Hajduk, koliko god to nije političko-profesionalno korektno, ali takvo mišljenje dijelimo u NO-u. Bitno nam je da bude stručna osoba, a treći važan faktor je da to bude osoba koja će držati kontinuitet, da će biti osoba koja shvaća da Hajduk nije klub koji će svako malo, svakih nekoliko mjeseci mijenjati trenera. Trener ima naše povjerenje, voditelj Akademije Krešimir Gojun ima naše povjerenje. Naša želja je kontinuitet, nikakvi potresi, rezovi, već nastavak vizije, orijentacija na mlađe igrače. Stručnost, emocija i život za Hajduka, te kontinuitet. Te tri stvari su bitne – naglasio je Perasović.

Kod zadnjeg razlaza s predsjednikom Uprave, kod odlaska Ivana Kosa, Hajduk je doživio težak potres? Što učiniti da se ovaj put tako ne dogodi?

- Dvije su stvari tu jako bitne, jako ćemo skratiti vremenski taj postupak izbora novog predsjednika Uprave. Natječaj osam dana, potom ćemo razgovarati s kandidatima i donijet ćemo odluku. Cijelo vrijeme tu će biti i gospodin Huljaj. Znamo kakva smo sredina, tu ipak ne ide bez emocija. Sada će sve biti napravljeno na bitno drugačiji način, neće klub biti par mjeseci bez predsjednika Uprave. Predsjednik će biti maksimalno kooperativan. Sve što je radio dosad, radio je u interesu toga da ne bude potresa. Nijedan moment za ovo nije pravi, ali ako čovjek iz više sile već treba otići, onda je ovo bolji trenutak nego neki drugi. Nije Hajduk došao tada samo u financijsku krizu jer se oteglo, već su bili potpisivani neki ugovori s igračima i ranije – rekao je Perasović.

Hoće li se uvesti institucija potpredsjednika da se izbjegnu krize vlasti?

- Htjet ćemo izgraditi klub koji će imati sustav, a dio toga je da i predsjednik ima zamjenika. Hoće li to biti tehnički direktor ili neka druga funkcija pustimo sada taj naziv. Ali, da, pretpostavimo da će se to dogoditi – najavio je Perasović.

Hoće li se raspisati natječaj za potpredsjednika?

- To je ipak ingerencija novog predsjednika Uprave. Možda možemo jedno i drugo, to jedno drugo ne isključuje.

Saznali ste za ovu namjeru predsjednika Uprave u siječnju, a sada natječaj traje samo osam dana. Jeste li već pričali s nekim kandidatima? Jako je kratak rok za prijave?

- Normalno je da smo mi međusobno pričali u NO-u o tome. Možemo samo pozvati ljude da se jave na natječaj. Netko tko se želi odlučiti na tu funkciju, to je nešto što ne odlučuješ mjesecima, nego nešto na što se odlučiš u djeliću sekunde. Pozivamo sve da se jave – pozvao je Perasović.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk