Sport Hajduk

veliki bod

Hajduk se vraća tamo gdje mu je mjesto

veliki bod

Prazne puške, bile su to po mišljenju neutralnih, ali za hajduke je to bio i jest doista - veliki bod. 

Veći bod nego li se to dogodilo u jesenskom dijelu prvenstva kad je Željko Kopić isto tako na Rujevici čoknio remi, ali mu u konačnici nije mnogo pomoglo.

Bilo je to nakon poraza od Osijeka 1:4 i remija s Lokomotivom, tada je Hajduk glavinjao odmah na startu...

Sad je ovaj remi potvrda puta Siniše Oreščanina i pečat na izvrstan start “bijelih” koji ih trasira u nemoguće - prema Europi!

Da, to ćemo ponavljati svaki put, Hajduk ovog proljeća živi i radi da ostvari - nemoguće, a to znači nadoknaditi zaostatak koji ga dijeli od četvrte pozicije što vodi u Europu. Podsjetimo, četvrto mjesto je nedostatno za Europu samo u slučaju ako Inter Zaprešić osvoji kup.

Oreščanin je pokazao s hajducima u dvije utakmice lepršavu igru, mnogo kombinatorike, a sad je trebalo pokazati drugo lice, natjecateljsko. Trebalo je zagristi u derbi i sačuvati 0:0 onako kako se to grizu bodovi, kad nije vrijeme da se umire u ljepoti.

Dakle, dok smo Oreščanina konstantno hvalili za krasopis, sad ga možemo pohvaliti da je položio - malu maturu. Na Rujevici kontra Rijeke iščupao je bod. Kad je trebalo, znao je biti – takmičar. I to je uspješan proces sazrijevanja.

Sad treba dobiti Goricu

Osijek, Lokomotiva, Rijeka, sve odreda klubovi koji su bili nerješiva enigma za Hajduk u minulom razdoblju (doduše, s Rijekom su ujesen dvaput isto tako remizirali), testirali su Hajdukovu novu snagu, utemeljenu na pripremama u Turskoj.

Hajduk se sad definitivno pokazao u čvrstom izdanju. Treći put ovog proljeća. Što nije slučajno. I to je najbitniji dojam što ga nosimo s Rujevice.

Naravno, mnogi su su htjeli i treću pobjedu zaredom, neumjereni smo u zahtjevima, međutim ono još važnije stiže za vikend. Za polaganje velike mature Oreščaninu sad treba svladati Goricu!

Lokomotiva i Gorica su u očiglednom padu u odnosu na jesen, a Osijek i Rijeka tanki s obzirom na ono što su donedavna bili. Hajduk se vraća tamo gdje mu je mjesto.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk