Sport Hajduk

komentar derbija

Hajduk može biti zadovoljan uzlaznom putanjom, zaigrali su otvorena garda na Rujevici

komentar derbija

Bez golova, prazne puške, ali Hajduku koračić naprijed. Ne možeš baš svaki put pobijediti, da nanižu tri zaredom, bilo bi očito previše, nakon Osijeka i Lokomotive da su i Rijeku maznuli i to na Rujevici, to bi bilo šampionski. Rano je još.

Ali, Lokomotiva je remizirala s Rudešom (bravo za Rudeš, Hajdukova prijatelja), pa je to kao da su i jedni i drugi slavili u ovom kolu, razlika se nije mijenjala, a Lokomotiva je Hajdukov "pick" da se preskoči na putu u "veliku četvoricu" prema Europi.

Kakav jadranski derbi? Tako, tako..., gledali smo i bolje i lošije, taktika ga je ipak ubila ovog ugodnog popodneva, a činjenica da je Posavec junak Hajduka govori da Splićani trebaju biti zadovoljniji.

Posavec je imao dosta posla i dvije kapitalne obrane protiv Puljića i Acostyja, a Sluga baš i nije bio prezaposlen, premda je i Hajduk imao ofenzivu, ali uglavnom su griješili u završnom pasu.

Ipak je ovo derbi za oktavu-dvije tiši, dublji u odnosu na jačanja kad je Matjaž Kek diktirao riječki ritam i biciklom se penjao na Učku.

Hajduk može biti zadovoljan uzlaznom putanjom, zaigrali su otvorena garda, a to što nisu poentirali za-Sluga je i oprezne igre Rijeke.

Rekosmo, Posavec kao prvo ime još se jednom prometnuo u vratara kojeg treba – otkupiti od Palerma.

Bolje igraš i još vratara imaš. To je Hajdukov preokret na bolje ovog proljeća. I sad Gorica, to je novo pentranje prema Europi.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk