Sport Hajduk

gušta u pobjedi

Siniša Oreščanin: Euforije nema, tek je drugo kolo iza nas

gušta u pobjedi

Siniša Oreščanin, trener Hajduka, pričao je:

- Utakmica je bila lijepa za gledat. Pobjedi našoj ne bi trebalo bit nikakve zamjerke. Zahvala igračima, stožeru i divnim navijačima na bodrenju kroz cijelu utakmicu, mlada momčad treba potporu i strpljenje. Zadnjih desetak minuta smo se povukli, malo te vuče nazad kad je kraj utakmice, ali cjelokupnih 90 minuta nema zamjerki.

Hajduk je nakon dužeg uspio spojit dvije podjednako dobre utakmice. Raspored je težak, momčad mlada, ov9o je na tragu kontinuiteta. Jeste li optimist?

- Jesam, od prvog dana. Euforije nema, tek je drugo kolo iza nas. Digli smo se u odnosu na Osijek, ovo je bilo još bolje, vidimo put kojim moramo ić.

Iznenađenja u sastavu? Hamza Barry i Mikulić na klupi i Gyurcso? Što vas je nagnalo na promjene?

- Razmišljanja o utakmici, o protivniku. Koji mi profili igrača trebaju. Mi smo momčad, potrebni su i oni s klupe, ulazak Hamze je bio primjer kako to treba biti. On nam je jako pridonio kad je ušao, on je tempomat pravi, zna kad treba smirit, a kad ubrzat.

Lopez je kriv za gol?
- Ne bih o pojedincima, nogomet je igra grešaka, pobjeđuje tko manje griješi.

Odavna Hajduk nije igrao tako smireno, igrate tako da uđete s loptom u igru, a ne da nabijate. Kako ste to uspjeli? - salva je pohvala stizala iz press-galerije.

- To je stvar trenažnog procesa - odgovorio je Oreščanin.

- Jako puno razgovora smo unijeli i predočili im ideju kako da igraju. Od prvog dana govorim da je reakcija igrača dobra. Na to smo se naslonili i bit će to dobro i ubuduće. Doći će i lošija partija, ali dugoročno se nadam da je ovo pravi put i da ste večeras to vidjeli.

Ovo je najbolja utakmica sezona? Što se promijenilo?

- Ne bih htio komentirat ono dok me nije bilo. Ali je sigurno da momci žele ispravit sliku o sebi. Nisu se htjeli slikat za kalendar jer su šesti, to je bilo takvo stanje duha... Htjeli smo ih opustit, znamo da mogu igrat dobar nogomet i da su kvalitetni. I to sad dolazi na vidjelo.

Koliko je moguće stišat euforiju?

- Naravno da je moguće. Svlačionica je naša, pod kontrolom. Idemo sad u Rijeku, nećemo se bojat igrat u Rijeci. Ideju već imam.

Publika?
- Osjećaj prekrasan, ne želim ni prejudicirat, ni bit licemjeran, ali ostat će mi trajna uspomena, jer ovo mi je bila prva moja takva utakmica i stvarno nešto fantastično. Zauvijek ću pamtiti.

Caktaš je opet match-winner?
- Kroz trening i razgovor se opustio i vjerujem da uživa u ovim trenucima. Mlad je igrač i on i ima još puno prostora za napredak. Za nas vrlo važan.

Spominjali ste tvrđavu Poljud? Pritiska kao da i nije bilo na igračima...

- Malo sam se ja zaletio s tom izjavom o tvrđavi, izvukli ste naslov, ja sam se opustio pri kraj pressice pred utakmicu, pa moram pazit ubuduće što pričam.

Nije greška, nije, neka ste rekli, sve ste dobro rekli, neka bude tvrđava! A reakcija pod pritiskom?

- Reakcija igrača je bila ok. Imali smo dobre šanse već u početku... Nije taj ambijent tako lako izdržat, jer misliš o pozicioniranju, dva metra ovdje ili onde, a publika te tjera... Ali, sve je to dobro, velika uspomena na prvi moj meč – Oreščanin je bio pod dojmom, zaslužen gušt. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk