Sport Hajduk

za sva vrimena

'Hajduk mi je pružija sve u životu, nema načina da mu zahvalim...': Feđa Klarić kroz suze svjedoči ljubav prema Bilima i otkriva nepoznati kuriozitet sa svoje fotografije

za sva vrimena

"Hajduk mi je pružija sve u životu, nema načina da se ja zahvalim Hajduku, priuštija mi je sve, i ljubav i posal i familiju..." - govori nam prepun emocija, kao i uvijek kad priča o voljenom klubu, Feđa Klarić, čija je fotografija, snimljena na zadnjoj utakmici Hajduka na Starom placu, onoj protiv Vardara 7. listopada 1979. godine, postala zahvalnica udruge Naš Hajduk, te nazvana "Za sva vrimena".

Tim je povodom Udruga snimila zanimljiv video s Feđom, u kojoj je on evocirao mnoga sjećanja na neraskidiv odnos sa splitskim Bilima, vezano uz kojeg je i nama komentirao...

"Mene je Hajduk uvuka u novinarstvo. Ka malo dite priskaka san zid za doć ga gledat, a kasnije kad san stasa u momčića, ka srednjoškolac, počele su bujat strategije kako uć na Stari Plac. 

Kartu nisan ima, a ni oca koji bi me, ka druge, vodija na utakmicu. U to vrime bilo je dosta omladinskih, studentskih novina i ja san se prijavija tamo da bi slikava utakmice Hajduka, sve samo da bi dobija novinarsku akreditaciju i moga uć i gledat Hajduka.

Taj prvi put nisan ništa ni slika, nisan ni zna slikat, ali san onda dobija strašan motiv za to naučit i tako mi je Hajduk u životu da sve, i gušt svake utakmice, i prve honorare i moju profesiju, a zahvaljujući tome moga san stvorit ono šta nisan ima - familiju...".

Na fotografiji koja prikazuje doček Hajduka nakon osvajanja titule prvaka, kad su Splićani na kolodvoru na ramenima ponijeli junaka derbija Broketu, malenog Feđu u naručju drži majka Anka

U videu kojeg objavljujemo Feđa otkriva puno toga zanimljivoga, ali i jedan veliki kuriozitet: identitet dječaka koji na njegovoj fotografiji, snimljenoj na toj zadnjoj utkamici Hajduka na Starom Placu, sjedi na travi s brojem 6 na leđima. Riječ je o proslavljenom košarkašu Toniju Kukoču!

"Među ova 3-4 hajdukova tića je i Toni Kukoč! Emocije su snažne, iste su emocije i sada, nakon 40 godina..." - otkriva Feđa u videu osjećaje koje u njemu budi Stari Plac.

Što je još Feđa rekao o voljenom klubu pogledajte u videu.

 

 

 

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk