Sport Hajduk

komentar

Prodati Palaversu ili ne? Teško je iz sezone u sezonu gledati uvijek isti film u kojem talentirani mladići odlaze čim debitiraju

komentar

Prodati ili ne prodati? To je pitanje. I nije to više ona hamletovska biti ili ne biti, kao prije nekoliko godina. Ne mora se prodavati, ne “gori”. Iako bi svakako odšteta od potencijalnog transfera Ante Palaverse itekako dobro došla da se uđe u financijski neke mirnije vode, kupi vrijeme. Ovo pitanje nema točnog odgovora. Ima samo različitih mišljenja.

Skromno mišljenje autora ovih redaka je – ne prodaji. Novinarsko i navijačko. Bez obzira na financijsku situaciju, teško je i iz sezone u sezonu gledati uvijek isti film, reprizu. Gledati kako talentirani mladići odlaze čim debitiraju za prvu momčad, u ovom slučaju nakon samo pola sezone.

Odlaze prije nego što uopće i stignu postati idoli nekom drugom djetetu koje će zbog njih zavoljeti balun, doći na stadion, trening, postati novi Palaversa, Pašalić, Letica... Idu na prve prave ponude, ma koliko ova možda i primamljiva bila.

Pustimo na trenutak suhe brojke. Koliko god nas realnost učila drugačije, živimo za dane kada će ti talentirani mladići odigrati u Hajduku barem dvije-tri sezone, igrački još stasati, pa onda s 20-ak godina krenuti dalje kao gotovi mladi igrači.

Za dane kada će oni dati Hajduku više, i igrački i financijski. Ali i Hajduk njima. Ne da ih pušta u okrutni svijet nogometnog biznisa nakon tek 17 utakmica.

“Da” eventualnoj prodaji samo u slučaju da se potpuno ispune dva uvjeta. Prvi, ako bi sam igrač, s obzirom na godine i obitelj, bio sklon odlasku.

Drugi ako bi to bila garancija da će se tim novcem osigurati sredstva da će recimo drugi klupski dragulji Bradarić, Nejašmić, Vušković još najmanje sezonu i pol ostati na Poljudu, da će biti klupski projekti i da će se na njima temeljiti novi Hajduk. Da se tako kupi vrijeme za njih.

Ali tko to može garantirati kada klub još nema ni sustava ni kontinuiteta na mnogim razinama?

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk