Sport Hajduk

‘Slobodna’ u Turskoj

Napadač Hajduka razjasnio sve oko velikog skandala u reprezentaciji

‘Slobodna’  u Turskoj

Kazat ću sve po završetku - objavio je Libanonac Bassel Jradi, Hajdukov vezni igrač nakon što je pao u nemilost Crnogorca Miodraga Radulovića, izbornika libanonske reprezentacije sad friško, na prvenstvu Azije što se taman odigrava na stadionima Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Objavio na Instagramu i zainteresirao nas što se to događa u nogometnoj reprezentaciji inače ratom napaćenog libanonskog naroda.

Jradi se brže-bolje pojavio u Antalyji, na pripremama Hajduka. Njega će Radulović staviti na klupu i za kaznu ga više neće uvoditi u sastav?! A ovdje “bijelima” dolazi Tahiraj, gužva je u srednjem redu i Oreščaninov vlak tek što mu nije pobjegao?

Pa da mu ne pobjegne i zrakoplov, Jradi je doletio iz Emirata u Tursku u roku isti čas i već trenira s “bijelima”. Stavio se na raspolaganje Oreščaninu. 

A što je bilo s Radulovićem, obećali ste ispričati sad kad više niste dolje?

- Libanon nije igrao dobro, nikako, moja reprezentacija ima puno bolje nogometaše nego što igramo, u sedam utakmica nismo gola zabili, a sad protiv Katara smo izgubili 0:2 i dvaput smo samo šutirali na gol. Igrači negoduju i izabrali su mene da popričam s izbornikom, da mu kažemo da tako dalje ne ide, da vidimo što bi se moglo mijenjati...

Selektor je Crnogorac Miodrag Radulović, a jeste li vi kapetan?

- Nisam. Međutim, ostali se igrači se plaše suprotstavit, igraju većinom u Libanonu i strah je da će im Savez udarit kojekakve sankcije i kaznit ih. Rekli su mi, ajde ti kaži, ti igraš u Europi i briga te, možeš reći što te volja bez posljedica

I što je bilo?

- Izbornik nije htio sa mnom ni pričati, što ti imaš sa mnom razgovarati, odbio me. Nema priče, a ja te sad više neću stavljati u momčad. Sjedi na klupu do kraja prvenstva i gotovo, osvetio mi se.

Niste bili u kadru na drugoj utakmici?

- Ne. I poželio sam se odmah vratiti u Hajduk, što da dolje gubim vrijeme, a onda je rečeno kako ja na želim sjediti na klupi u tome timu. To nije istina! Izbornik me eliminirao, jer nije htio popričati! Ja sam rekao da je “shit-situacija” i to sam pojasnio i libanonskim novinarima. Konzultirao sam se s roditeljima i agentom i odlučio napustiti reprezentaciju i požuriti u Hajduk. Ja dolje ne bih igrao, a Libanon još može pobijediti Sjevernu Koreju, možda ode i naprijed, jer prolaze dalje i neki najbolji treći u skupini. Ali, tu sam priču završio, ne bih bio ni na klupi, eto, objasnio sam.

Kako vam se čini Hajduk?

- Jedva čekam da se ovdje uhvatim posla, ne nije problem što sam stalno bio u pogonu zbog reprezentacije. Imao sam samo tri dana odmora, ali neka. Ne smeta mi. Šta će mi odmor, treba raditi. Ionako nisam zadovoljan kako sam igrao ujesen, ja mogu puno bolje.

Što mislite, koliko ste u postocima odigrali dobro?

- Jesam li bio na 70 posto? Ili manje? Ne znam, nisam zadovoljan, to je sigurno. Posebno sam loše odigrao protiv Dinama u Maksimiru i bio sam vrlo razočaran.

Kako vidite Hajduka na proljeće?
- Mora biti puno bolje, puno toga se događalo ujesen, pa promjene trenera... Mislim da je i konkurencija dobra, a obaveza je ući u Europu. To vjerojatno svi ponavljaju, ali ja cilj ulaska u Europu vidim kao veliku obavezu.

Koje je onda vaše pravo mjesto, ostali smo u dvojbi kroz jesen, je li to desno krilo?

- Da se razumijemo, igrat ću što se traži od mene. Moramo poušati sve pobijediti, to je lako reći. A moje pravo mjesto je “desetka”, da, iza dva špica.

Niste jedini koji bi to volio? Evo je i Tahiraj došao?

- Moje je da se nametnem, pa kako trener odluči. Nisam htio dalje trošiti vrijeme na Azijskom kupu i tu situaciju u reprezentaciji i dobro je da sam se ovdje vratio što prije. Treba prionuti radu – rekao nam je Bassel Jradi.

Tko je trener Libanona Radulović? 

Miodrag Radulović je svojedobno igrao za Budućnost i to sa Zlatkom Dalićem u toj generaciji s kraja osamdesetih iz koje su izašli Dejan Savićević, Predrag Mijatović, Željko Petrović koju je vodio – Stanko Poklepović.

Kao trener Radulović je vodio Budućnost i bio prvak Crne Gore 2012., a kasnije po svijetu vodio Pahtakor iz Uzbekistana, Kazmu iz Kuvajta, Atyrau iz Kazahstana, bio je izbornik “do 19” reprezentacije Crne Gore. I sad Libanon gdje s Basselom Jradijem nije htio ući u razgovor kako se to i zašto (slabo) igra...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk