Sport Hajduk

odlazi

Grom iz vedra neba: Manchester City dogovorio transfer mladog Hajdukovog reprezentativca

odlazi

Šuškalo se odavno da su mladi igrači Hajduka na meti velikih klubova. Prvo je izletio Lille s ponudom za Domagoja Bradarića, no Bijeli su odbili. Ako je vjerovati Talijanima i njihovom dobro obaviještenom novinaru Gianluci Di Marziju sve je dogovoreno za transfer Ante Palaverse u Manchester City.

Prema rečenom dogovoru Hajduku bi pripalo osam milijuna eura odštete, a mladi veznjak bi najmanje do kraja sezone ostao na posudbi na Poljudu. Splitski klub bi također dobio bonus za svaki njegov nastupa u drugom dijelu sezone.

Palaversa se još nije "zagrijao" u Bijelom dresu, odigrao je tek 17 utakmica, zabio dva prekrasna zgoditka, no "građani ga već dulje vrijeme prate kroz mlade reprezentacije. Možda nisu toliko glasno iskazivali zainteresiranost, ali sada su odlučno povukli crtu i dogovorili sve potrebno.

Navodno je Pep Guardiola u svojim projekcijama za narednu sezonu već podcrtao Palaversu kao idealno nasljednika Brazilca Fernandinha koji napušta klub. Manchester City inače u svom programu gleda ovako mlade igrače na kojima može graditi dugoročan projekt, prije dvije godine potrošili su 300 milijuna eura i doveli šestoricu igrača, sve mlađih od 23 godine, a danas su nositelji u igri "građana"

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk