Sport Hajduk

Povratnik na Poljud

Uvjeren je da će doći njegovih pet minuta u Hajduku: 'Imam kvalitetu da se nametnem. Ako dobro radim, a hoću, znam što mogu'

Povratnik na Poljud

Anthony Kalik, Australac, nekoć Vučevićeva “dopunska selekcija”, još Hajduk crpi kadar što ga je stekao u doba sportskog direktora Gorana Vučevića i vjeruje i u Kalikov povratak. 

Nakon posudbe u FC Sydney i Rudeš, Kalik je uvjeren da u Hajduk može svanuti njegovih pet minuta:

- Još sam mlad, imam 21 godinu. Pa što da su oko mene svi od 18 godina u naletu? I ja sam mlad i mogu... Napokon da sam se ovdje vratio!

Kako vidite svoju poziciju?

- Pričao sam s trenerom i hvatam njegove zamisli. Ima tu nekih drugačijih zahtjeva, nov sistem pravljenja igre, zadatke, ali to se da uhvatiti. Ja sam tu, zadnji vezni ili “osmica”. Imam kvalitetu da se nametnem. Ako dobro radim, a hoću, znam što mogu i fizički se top osjećam – rekao je Kalik.

Još je Damir Burić vjerovao u njega... Platili su u Poljudu svojedobno 50.000 američkih dolara odštete za Central Coast, potpisali ugovor s Kalikom sve do 2020.

Neka proba, još ima vremena. Karik, a ne Kalik, pisali smo, a Australac bodulskog akcenta s Korčule uvijek je pričao, “kakav football, kakav kriket, samo balun”! 

Evo i njega opet i iznova u Antalyji ‘19.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk