Sport Hajduk

čvrsta povezanost

Velika ljubav talijanskog stručnjaka prema Hajduku: Bio bi sretan završiti karijeru na Poljudu, vežu me za taj klub samo lijepa sjećanja

čvrsta povezanost

Iskusni talijanski stručnjak Edoardo Reja bio je zanimljiv sugovornik novinarima Gazzette dello sport, posebno kada je govorio o Atalanti, klubu u kojem je radio do 2016. godine. Biranim riječima je govorio i o svom nasljedniku na klupi Gian Pieru Gasperiniju.

- Ako se zadrže na ovom putu, siguran sam da će vrlo brzo u sam vrh, u borbu za Europu. Bilo je nekih sitnih propusta na početku sezone, no ne treba zbog toga žaliti, sezone je duga i sve se može nadoknaditi. Ono što se meni sviđa je ovaj koncept, balans u momčadi koji se radi već nekoliko sezona – ispričao je Reja.

Prednost Atalante u borbi za europsku vizu mogla bi biti i činjenica da nemaju toliko utakmica kao konkurenti koji su razapeti na više strana. Uz to ova momčad iz Bergama je dio projekta koji se gradi već tri-četiri godine i Reja smatra da bi velika nagrada bila plasman u Europu.

Za sebe osobno nema nekih velikih zahtjeva, u godinama je kada već gleda prema mirovini.

- Normalno je da nikada ne bi odbio poziv Juventusa ili Saveza oko preuzimanja reprezentacije. To su institucije za koje uvijek morate biti spremni.

No na kraju je otkrio i jednu intimnu želju.

- Bio bi sretan završiti karijeru na Poljudu, vežu me za taj klub samo lijepa sjećanja. Bili smo jako uspješni prije deset godina, prije nego sam se vratio u Lazio. Hajduk je nešto posebno, postojali su neki kontakti i ove sezone, no nisu se realizirali. Volio bi se vratiti u Split, voditi Hajduk, barem jednu sezonu. Ne pitajte me razloge, trebate doći u Split, vidjeti sve iz prve ruke i bit će vam jasno zbog čega je to moja najveća želja – zaključio je Reja razgovor.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk