Sport Hajduk

prijelazni rok

Tahiraj bio blizu Hajduku, pa ga oteo Dinamo?!

prijelazni rok

Nogometaš slovenskog Aluminija Francesco Tahiraj (22) želja je Hajduka u ovom prijelaznom roku, ali čini se i meta Dinama. Krilo/napadač albanskog porijekla rođen u Italiji već se dvadesetak dana spominje kao predmet interesa "bijelih", a razgovori su već navodno bili došli u poodmaklu fazu, igrač je bio blizu dolaska na Poljud.

Međutim, jučer je stigla i vijest koju je objavila RT Kosova da je Hajduka pretekao Dinamo. Prema njima Tahiraj je već sve dogovorio s "modrima", prošao liječničke preglede pa čak i potpisao trogodišnji ugovor. Službeni Dinamo nije se do zaključenja ovog izdanja još očitovao o tome.

Jasno je ako u pitanju bude nadmetanje iznosima da je Dinamo u prednosti, ali pričekajmo službene potvrde.  

"Bijeli" su se zahuktali s pripremama u turskom Beleku, odrađivali su jučer prve treninge, a s druge strane se radi i po pitanju transfera. No, ne miruju ni u klubu iz Maksimira. Tahiraj je bivši U21 reprezentativac Albanije.

Rođen je u Torinu te je u mlađim kategorijama bio član Juventusa i Torina. Hajduku treba napadač nakon što se u prvom dijelu sezone nije posebno iskazao Mirko Ivanovski, dok je Ahmed Said Said prebačen u drugu momčad i pred izlaznim je vratima kluba. Brazilac Jairo je ipak krilo, a izuzev mladih igrača poput Michelea Šege, Ivana Delića (Franko Kovačević je usmjeren na posudbu)... trener Siniša Oreščanin nema baš puno napadačkih opcija. Tahiraj je pod ugovorom s Aluminijom do kraja sezone.

Već sada ima mogućnost dogovora s novim klubom oko dolaska na ljeto, a Hajduk pokušava naći modalitet da igrača angažira odmah. A Dinamo...

I trener "modrih" nenad Bjelica naglasio je svojim šefovima da mu nedostaje napadač. Pogotovo u situaciji kada je iskusni Mario Budimir karijeru nastavio u iranskom Persepolisu. S obzirom da se Dinamo bori na tri fronta treba mu široki igrački kadar.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk