Sport Hajduk

16 dana turske

Oreščanin vodi tridesetak igrača na pripreme, a na četvoricu se više ne računa: Želimo odmah biti spremni za fajt u prvom kolu nastavka

16 dana turske

Kako vi ovdje kažete, ne možete ulit litar u politar – rekao je Siniša Oreščanin, trener Hajduka, u nastupu pred novinarima prije sutrašnjeg odlaska prve momčadi "bijelih" na pripreme u Tursku, u Antalyju.

Bila je to parafraza čuvene izjave Ante Mladinića, šjor Biće nezaboravnog, koji bi običavao kazati "ne možeš u litru i po' ulit u litru", kad god bi želio objasniti da se iz ove kože ne može.

Tu je negdje i Oreščanin, na tragu potpune aklimatizacije na hajdučko podneblje, u svojoj trećoj godini u Poljudu, a evo ga i na prvim pripremama prve momčadi.

- Vodit ćemo na put tridesetak igrača, 16 dana Turske, pet utakmica. Želimo odmah biti spremni za fajt u Osijeku u prvom kolu nastavka. Želimo biti što god možemo bolji... Na tragu raznovrsne igre, kako smo jesen završili - to su riječi Oreščanina i naznake Hajdukova smjera.

Nema tu velikih očekivanja. Na prstima, pa dokle se stigne. Uz raščišćavanje momčadi. Istaknuto je da su četvorica iz B momčadi Said, Memolla, Šehić i Filip pluskvamperfekt.

- Nemojte to opet ni pitati – rečeno je.

Prošlo svršeno vrijeme. Neka igraju za B momčad, ako se ne prodaju.

Neozbiljno je spominjati da bi u nekom kontekstu opet za njima posegnuli. Bez obzira kakav bude prijelazni rok.

Hajduk bi stopera i napadača.

- Puno bismo mi toga željeli, ali imamo takvu platežnu moć kakvu imamo. Pa tražimo igrače ispod radara. Htjeli bi nosioce u linijama, ali lako je to reći.

Dobre i jeftine naći. Tu priču slušamo već sezonama. Realnost zvuči drugačije:

- Vjerojatno ćemo pred kraj prijelaznog roka posegnuti za "pod mus" rješenjima – rekao je Oreščanin. I dodao onošto voli kazivati:

- Vjerujemo u proces i trening. Da nastavimo započeto krajem jeseni. Ponude što dolaze mladima dokaz su rada u Akademiji, tek ćete vidjeti koliko je sustavan rad u Akademiji i te ponude su dokaz... Vidjet će se što se radi - nije propustio skrenuti pažnju na Akademiju.

Hajduk bi mogao prodati mlade, ponudu ima Bradarić, a po naznakama stići će nedvojbeno ponude i za Vuškovića, Palaversu i Nejašmića, ali ih Hajduk u startu ne želi prodati. Do zadnjeg časa.

Oreščanin sa 30 igrača u pet utakmica želi napraviti ne samo zalet prema vrhu za proljeće, nego još i više temelj za ljetni dio sezone. Da budu spremni za iduću sezonu s jasnim naznakama.

- Koncipirat ćemo prijelazni rok i pripreme da imamo što bezecirat za ljeto.

Koji je opći cilj? - pitalo se za kraj.

- Ušuljat se u Europu!

Hajduk kreće na put sutra navečer autobusom u Zagreb, pa će u četvrtak dalje avionom prema Antalyji gdje ih čeka opsežan program rada.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk