Sport Hajduk

Podrška Huljaju i Bjelanoviću

Prva radna sjednica NO-a Hajduka: raspravljalo se o aktualnoj situaciji, planu budućih aktivnosti, prijelaznom roku...

Podrška Huljaju i Bjelanoviću

Cjelosubotnja premijerna sjednica Nadzornog odbora Hajduka u novoj godini donijela je očekivani epilog: prihvaćeni su izvještaji predsjednika uprave Jasmina Huljaja i sportskog direktora Saše Bjelanovića i dobili su podršku Nadzornog odbora “bijelih”.

Ujedno, izraženo je zadovoljstvo što je uprava odbila ponudu Lillea za prodaju Domagoja Bradarića.

O smjeru kojim ide i uopće strategiji Hajduka pričali su od jutra do predvečer, u 17 sati su stali pred novinare, predsjednik NO Benjamin Perasović pred mikrofon, svi ostali uz njega. Kompletan sastav, uz Perasovića još i Denis Alajbeg, Nino Martinić, Krešimir Krolo, Sergije Popović, Marko Mustapić, Tin Laušić. Svi na okupu.

Hajduku treba stabilnost, to je najvažniji eho sa sjednice. Perasović je govorio:

- Ovo je bila prva radna sjednica Nadzornog odbora i meni je drago da mogu reć da je o svim pitanjima stav bio jedinstven. Također moram reć da predsjednik uprave i njegov tim imaju našu podršku u nastojanjima koja trenutno rade. Mi smo raspravljali kako o aktualnoj situaciji, tako i o planu budućih aktivnosti, o prijelaznom roku. Nas su i predsjednik i sportski direktor upoznali kako sa stanjem tako i sa budućim planovima. Sjednica je baš protekla u dobrom ozračju.

Nastavio je:

- Jasno je da se Hajduk, kao uostalom i drugi nogometni klubovi, a i brojni privredni subjekti suočava s brojnim izazovima, to je u nogometu priroda posla, ali meni je drago da postoji i stabilnost i želja da se uhvatimo ukoštac sa svim izazovima što stoje pred nama.

Klub ne ovisi o plasmanu

Tko je stopirao odlazak, prodaju Domagoja Bradarića u Lille?

- Ovaj Nadzorni odbor se ne petlja u operativu, ali budući da mi osim što smo članovi Nadzornog odbora po statutu, mi smo i navijači Hajduka i ljudi, s te pozicije vam mogu reći da smo jedinstveni i pozdravili smo odluku o tome jer je naša želja da koliko god je to moguće sačuvamo naše mlade igrače.

Ali, Nadzorni odbor daje zeleno svjetlo za prodaju?

- To nije bila točka dnevnog reda, nije bio na stolu kao neki transfer o kojem odlučujemo. Mi smo čuli kao i drugi ljudi za tu odluku i mi je podržavamo. Ako dođe na dnevni red neka takva odluka, transfer, onda ćemo o tome odlučivati, ali to će biti u budućnosti. Prijelazni rok je tek počeo.

Bilo je govora o funkcijama predsjednika uprave i sportskog direktora. Pretpostavljamo da ste im dali podršku s obzirom na ovo što ste dosad rekli, oni ostaju na svojim funkcijama?

- Da, tako je. Dobili su našu podršku i uvjereni smo da postoji želja da se uhvate ukoštac sa svim izazovima. Izazovi su brojni, nitko od toga danas nije pošteđen.

Bilo je govora o kresanju budžetu?

- Možemo reć da zajednički radimo na poslovnom planu za budućnost, svatko u svojoj domeni i ingerencijama, u izradi je. Svatko daje svoj doprinos. Sve opcije su moguće, nismo konkretno razrađivali niti jednu, ali... od kredita na dalje razne opcije su moguće. Kako se budu konkretizirale, tako ćemo o njima raspravljati.

Jeste li stavljali neki uvjet? Oko momčadi, dovođenja igrača, plasmana u Europu, primjerice?

- Ne, to nije naša ingerencija, to je stvar sportskog direktora i predsjednika. Mogu vam reći kao navijač da Hajduk nije klub od danas do sutra. Niti ovisi o ovih ili onih pola godine. Čak ne ovisi ni o nekom plasmanu. Ono šta nas zanima je stabilnost i razvoj, sačuvati mlade igrače i graditi perspektivu i buduće uspjehe Hajduka, a ne prelamati stvari preko koljena od danas do sutra.

Plan za mjesec dana

Jeste li donijeli nekakav rok za donošenje planova predsjedniku i sportskom direktoru i jeste li zadovoljni onim što su iznijeli?

- Jesmo, zadovoljni smo, ali se plan može još poboljšati i zajednički radimo na tome i kroz tri tjedna do mjesec dana moći ćemo govoriti i konkretnije.

Je li klub financijski stabilan?

- Je. Klub je stabilan. Ali, znate da u prijelaznom roku se dosta toga događa i ovisi koliko će se igrača i na koji način uspjeti prodati. A mi ne možemo sad utjecati na to. A za rokove, što se plana tiče, to je u narednih mjesec dana sigurno dovršen proces.

Stalno ponavljate da ste navijač. Vi ste predsjednik Nadzornog odbora Hajduka?

- To je istina, da, ali ja baš zato što sam svjestan koje su ingerencije predsjednika Nadzornog odbora i kad me pitate o situaciji kao što je transfer Bradarića, onda ja moram reć to nije bila točka dnevnog reda. Ja sam svjestan svoje uloge po statutu, ali da vam izađem ususret pa vam kao navijač i ljudsko biće izlazim ususret i iskreno govorim što mislim. Stalo mi je koliko god to možemo da zadržimo naše mlade igrače, premda po svojim ingerencijama i statutu ne bih trebao ništa reći.

Ovaj zimski rok je udaranje temelja za iduću sezonu?

- Podržavam to, iako to nije naš izravan posao. Kad budu transferi dolazili na dnevni red, onda ćemo o njima raspravljati. Ali, podržavamo tendencije razvoja igrača i dugoročne stabilnosti. Građenje temelja za buduće uspjehe koji se ne stvaraju preko noći.

Jedinstveni stavovi

Koliko ste već duboko ušli u bit problema Hajduka?

- Ono što mi se sviđa, to je da postoji jedinstven stav ovog Nadzornog odbora oko zbivanja u klubu, a vidio sam danas i zajednički rad s predsjednikom Huljajem i njegovim timom na dugoročnoj stabilnosti. S time sam i kao navijač i kao predsjednik Nadzornog odbora jako zadovoljan.

Dali ste Huljaju i Bjelanoviću zeleno svjetlo. Zbog čega? Koji su razlozi?

- Koji su razlozi?! Pa, realna prezentacija stanja i plan za budućnost. Koji zajedničlki radimo i stvaramo – rekao je Benjamin Perasović, predsjednik Nadzornog odbora Hajduka.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk