Sport Hajduk

hajdučki izbori

Hajduk dobio 'nadzornike': evo što slijedi dalje i što se očekuje od novih članova NO-a

hajdučki izbori

Hajduk je dobio novi Nadzorni odbor u kojem će u idućem četverogodišnjem mandatu sjediti Benjamin Perasović, Denis Alajbeg, Nino Martinić, Krešimir Krolo, Sergije Popović, Marko Mustapić i Tin Laušić. 

U povijest odlazi aktualni Nadzorni odbor čiju su “vladavinu” obilježile turbulencije, posebno u ovoj 2018. godini, a u kojem su u zadnje vrijeme sjedili Slaven Marasović, Ante Šalinović, Nikica Krnić, Denis Kosor, Anthony Marinov, Marko Erceg i Antonio Kuzmanić. 

Od 11 preostalih kandidata od kojih se biralo sedam članova novog NO-a najveći broj glasova je kao i u prvom krugu dobio Perasović, doktor sociologije iz Zagreba. Opet je prvi do njega bio bivši savjetnik premijera RH Alajbeg, koji živi u Zaprešiću, ali je inače Trogiranin.

Trećeplasirani je bio diplomirani inženjer eletrotehnike iz Splita Nino Martinić. Zapravo, u odnosu na rezultate prvog kruga, ako se ne računa tada šestoplasirani Ante Armanda koji je svoju kandidaturu prije drugog kruga povukao, prošla su šestorica kandidata koji su i tada imali najveći broj glasova te u prvom krugu devetoplasirani Laušić.

Otpao je tada osmoplasirani Burmaz koji je u drugom krugu ostao prvi ispod crte. A ispod njega u novi NO nisu uspjeli ući ni Duje Malenica, Davor Živković te Ivica Močić. 

Točno u 21 sat, prema najavama, vodstvo Udruge “Naš Hajduk” objavilo je na konferenciji za medije u press salonu na Poljudu rezultate izbora. Izborima je pristupilo ukupno 4765 članova koji su imali 8281 glas.

Potvrda mandata na skupštini 20. prosinca

- Novi saziv NO-a bit će potvrđen u četvrtak 20. prosinca na skupštini Hajduka koja će se održati na Poljudu – potvrdio je predsjednik “Našeg Hajduka” Toni Baletić.

Što se očekuje od novih članova NO-a?

- Članovi NO se tek trebaju potvrditi na skupštini 20. prosinca. Na toj ćemo se skupštini kao vlasnici gotovo 25 posto dionica obratiti novom sazivu NO-a – rekao je član Upravnog odbora Udruge Miro Živković.

Znači li najveći broj glasova i poziciju predsjednika NO-a?

- Na nadzornicima je da se dogovore i izaberu tko će biti predsjednik novog NO-a – pojasnio je član UO-a Udruge Ante Krnić. Nakon skupštine Hajduka novi NO trebao bi imati konstituirajuću sjednicu.

U slučaju da se netko od izabranih zahvali ili se iz nekog razloga povuče iz NO-a, hoće li u NO ući osmi kandidat po broju glasova?

- Sigurno nećemo NO nadopunjavati kandidatima ispod liste. NO može po statutu funkcionirati i s manjim brojem članova. Posao svakog nadzornika je da mandat odradi u cijelosti, da opravda povjerenje glasača. Ako broj članova NO bude manji od onog dopuštenog Zakonom o trgovačkim društvima i Statutom, provest će se novi izbori elektronskim putem – rekao je tajnik Udruge Luka Domikulić. 

 

Semafor

1. Benjamin Perasović 7360

2. Denis Alajbeg 6876

3. Nino Martinić 6366

4. Krešimir Krolo 6190

5. Sergije Popović 5906

6. Marko Mustapić 5704

7. Tin Laušić 4720

Ispod crte

8. Denis Burmaz 4453

9. Duje Malenica 3718

10. Davor Živković 3353

11. Ivica Močić 3321

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk