Sport Hajduk

15. PROSINCA

Kandidati za NO Hajduka u drugom krugu izbora: 'Svoje igrače kroz PR službe moramo bolje ispeglat i upakirat'

15. PROSINCA

Diplomiran inženjer elektrotehnike, rukovoditelj regionalnog središta Split u tvrtci Odašiljači i veze d.o.o., rođen 1973. godine, živi u Splitu.

Denis Alajbeg (47) iz Zaprešića, ali zapravo iz Ljubitovice, iz Trogira... 

Glavna preokupacija su mu financije, profesor je na visoko cijenjenom privatnom Ekonomskom fakultetu (ZŠEM) u Zagrebu (Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta), kod Đure Njavre, kako se kaže.

Kao mladić, sa 17, 18 godina stao je na branku Slavena iz Trogira i zacijelo ga i Ivan Katalinić pozna i sjeća ga se kao svog Trogiranina, ali nije bio za golmana od velike karijere i nije to tema, samo pokazatelj kako mu je balun u krvi, a hajdukologija – bože moj, ne treba ni pitat.

Evo kako gleda na izbore:

- Privilegija je pokušat pomoći u razvoju svome klubu, Hajduk je jedini klub gdje članovi mogu biti birani, to ne može svatko i kako da se onda ne javim? Želim pomoći, mogu pomoći.

Međutim, nije od onih koji bi čudo ponudili isprva. Dapače. Više nas podsjeća na marljivog mrava koji bi ustrojio principe rada i onda s vremenom ubirao plodove. 

U Zaprešiću živi jer je to miran grad što ga je izabrao po svemu guštu, za bavljenje strukom, a financije su, dakako, taj segment u kojem bi najviše mogao pomoći “bijelima”.

Diplomirao je u Zagrebu, pa nastavio studij u Beču, gdje je i doktorirao 1999. godine.

- Bio mi je izazov otić vani, iskušat se, a njemački mi je tako postao drugi jezik – kaže nam Alajbeg, a aktivno znanje njemačkog za doktora financija nije zanemariva vrlina.

Nužnost odmah doznati precizno financijsko stanje

Kako zamišljate vaše ulogu u Hajduku?

- Prvo dogovor strategije, smjernica koje će se davat upravi, pa nadzirat provođenje.

Možemo li konkretno, jeste li za dizanje novog kredita, ili biste radije pristali prodati nekog mladog igrača, klupsku supstancu, nogometaški embrij prije vremena, pa makar to bio Mario Vušković prije svog debija?

- Ne trebamo histerizirat, niti bih to potencirao na način kako baš prodajemo supstancu... Ja se najprije nadam da stanje nije tako dramatično kao kad smo hitno morali prodavat Pašalića ili Vukušića.

- Jasno je da Hajduk treba imat gro domaćih igrača, zajednica oko nas lakše bi nas istrpjela i pristala pomagat, ako zatreba, samo ako se ima s kime identificirat. Nužnost je doznat odmah precizno financijsko stanje. Idealno bi bilo zadržat potencijal jednog Bradarića ili Vuškovića. Ali, ima još nešto na čemu bih inzistirao.

Da čujemo?

- Svoje igrače kroz PR službe moramo bolje ispeglat i upakirat. Marketing mora bolje prezentirat proizvod i na tome treba radit. Nema drugačijeg načina nego forsirat svoj kadar, a kad dođe trenutak onda ga prodavat. Kad cijena naraste. Moramo redizajnirat momčad, ali najmlađe ne trebamo davat za šaku eura.

- I klub treba počet dugoročno razmišljati, nema prečice do uspjeha. Trebamo se ekipirat, privući inovativne, ambiciozne pojedince u mnogim segmentima. Revolucija ne dolazi od onih na vrhu koji sve imaju, nego od onih gladnih uspjeha. Takve okupimo! 

Huljaj solidno funkcionira 

Huljaj, Bjelanović?

- Ja se zalažem za kontinuitet, volim kad se odradi mandat do kraja. Moraju biti ekstremni razlozi da se padne prije vremena, financijske manipulacije ili evidentna nesposobnost, a ja ne vidim da bi to bio slučaj. Smatram da gospodin Huljaj funkcionira vrlo solidno. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk