Sport Hajduk

15. prosinca

Kandidati za NO Hajduka u drugom krugu izbora: 'Tražit od grada kredit nije pravi put, to je anti-reklama za klub'

15. prosinca

Diplomiran inženjer elektrotehnike, rukovoditelj regionalnog središta Split u tvrtci Odašiljači i veze d.o.o., rođen 1973. godine, živi u Splitu.

Martiniću, spavaš li mirno?

- Spremio sam taj novinski izrezak, kako ne, bilo je vrlo duhovito, a bilo je šale zbog toga na moj račun, među prijateljima, ostalo je upamćeno – otopili smo odmah razgovor s Ninom Martinićem, jednim od kandidata za Nadzorni odbor Hajduka.

U čemu je stvar, pitate se? Martinić je u izborima za prošli saziv Nadzornog odbora u 2015. godini bio deseti, a u ušla su sedmorica, pa još dvojica, Marko Erceg i Antonio Kuzmanić, nakon što su se povukli Ljubo Pavasović Visković i Guste Santini.

Moralna vertikala, čovik o’ kolina

Priča je došla do Nina Martinića i stala. Devet unutra, a deseti stoj. Još jedan da je napustio brod, pozvali bi njega, zato smo i napisali: Martiniću, spavaš li mirno?!

- Vjerojatno je sada sazrelo vrijeme da uđem, da ne bude opet stativa! Treba jedan takav s vrlinama – smije se gospodin Martinić i ne suspreže se, da na pitanje kakve su to vrline što ih nesebično nudi Hajduku, kaže:

- Moralna vertikala, čovik o’ kolina, sudjelovao sam u svim akcijama projekta Našeg Hajduka. Staložen, smiren i pošten. Susreću me ljudi na ulici, daju podršku i kazuju kako su glasovali za mene...

Kredit ili prodat Vuškovića?

- Prošli put se takva psihoza stvorila oko Balića, ista meta, isto odstojanje. Šteta prodat, treba nam rast, rast i rast, kao i Vlašića što smo čekali da naraste. Tražit kredit od Grada nije put, to je anti-reklama jer mediji odmah prezentiraju kako se otima od vrtića, gradske infrastrukture, bolnice...

- Pronać okvir s bankom? Vidjet ćemo. A financije nećemo riješit ako prodamo jednog mladog igrača. Stvar uprave kluba je kako će nam sve to prezentirati. Lako je reć da ovako dalje ne ide. Zato i jesu izbori sada.

‘I moj sin Roko mora imat šta gledat’

A budžet?

- E, to je dobro pitanje za jednog Bračanina ka’ šta sam ja. Iz Pučišća, ne nije mi u rodu Nikola koji je već u Hajduku, on je iz Postira. Blizu jesmo, Bračani, ali nismo svojta. Šta vam Bračanin može reć o proračunu nego da Hajduk mora ostat na nogama i za sinove i za unučad...

- Najlakše je napucat, nabrijat budžet i onda da propadnemo?! Ja se držim toga da mi i sin Roko mora imat šta gledat. Znači, pametno gospodarit. Sportski iskorak će doći kad sredimo financijsku situaciju...

Martiniću je forte elektrotehnika, inženjer je, 45 ima godina, rukovoditelj je regionalnog centra Split Odašiljača i veza.  Ima svoju viziju momčadi:

- Jeftinija momčad je više borbena, a mladost donosi veću emociju. Razvoj mladih igrača ne smije bit floskula, nego im šansu treba doista pružit, a ne samo o tome pričat.

Imali smo što reć i o Huljaju:

- Smiren, elokventan i ima takta. Nije medijski eksponiran i nije mu do slikavanja. To mi se sviđa.

Ne voli što se s Vulićem prepucavalo:

- Ja bih stavio u ugovore da se godinu dana poslije razlaza mora šutjeti, paziti što se govori, jer svaki udarac ljulja brod. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk