Sport Hajduk

#Family

Je li se HNS zahvalom Modriću očešao o Hajduk? U Poljudu nisu komentirali...

#Family

Hrvatski nogometni savez je na svom Instagram profilu napravio objavu posvećenu Luki Modriću. Posvetu je HNS napisao na engleskom, a mi donosimo prijevod na hrvatski: “2018. je godina u kojoj je Luka Modrić vodio Hrvatsku, drugu najmanju zemlju koja je ikada ušla u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, do titule viceprvaka.

To je godina u kojoj je osvojio Ligu prvaka treći put zaredom te osvojio bezbroj drugih nagrada, a kolekciji je dodao i Zlatnu loptu.

Da bi bolje razumjeli važnost ovih ostvarenja, kratko ćemo podsjetiti da je trenutno najbolji nogometaš svijeta nekoć bio prognano dijete koje je u ratu izgubilo dom, kojem je bilo rečeno da je premali da bi igrao nogomet i da njegov jedinstveni i suptilni talent da svakog suigrača učini boljim nije bio posebno prepoznat u početku.

Modrićeva pobjeda nije samo pobjeda cijele Hrvatske nego pobjeda svih podcijenjenih heroja u svijetu. Čestitamo, Luka, vrlo smo ponosni na tebe! – poručili su iz HNS-a uz hashtagove “TheYearOfLuke” i “Family”.

E sad, nije li ovo poruka, ubod prema – Hajduku? U Poljudu nisu komentirali, jasno je tek da Modrićev svojedobni nedolazak u Hajduk nema veze sa sadašnjim sazivom “bijelih”.

Je li se HNS očešao o Hajduk? Možda, ali isto tako se očešao i Zrinjskog, jer kad je Modrić iz Dinama poslan na kaljenje u Mostar, rečeno je, a tadašnji mu suigrač Ivica Džidić i sam objavljivao da su komentirali:

- Koga su nam ovo poslali?! Ovo nejako dijete?! - govorili su “plemići”, a Luka je postao najbolji igrač tamošnje Premijer lige.

Modrićeva storija višekratno je ispričana, u Hajduku su tog ljeta nakon turnira selekcije odlučili iz Zadra uzeti Marija Grgurovića, godinu starijeg veznog igrača, da su rekli Luki pratimo te i dovest ćemo te dogodine, jer samo jedno mjesto imamo u stacionaru.
Istina je i to da su Modrića pratila šuškanja “mali je, vidi mu oca Stipe, malešnoga, neće ni Luka narasti”.

Ubod Hajduku svjesno ili ne, istina je. A dogodine nije došao u Hajduk ne zato jer je mali, nego ga je u međuvremenu danas pokojni Tomislav Bašić odveo u Dinamo, garantirajući da im dragulj donosi. A ni u Maksimiru nisu odmah znali koga su dobili na pladnju, sve dok Modrić nije propjevao u Mostaru, pa u Zaprešiću.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk