Sport Hajduk

sedamnaest mu je tek

Mladi hajdukovac na meti Talijana i Engleza, predviđa se transfer od više milijuna eura

sedamnaest mu je tek

Prema pisanju talijanskog nogometnog portala “Calciomercato” Hajdukov mladi nogometaš Mario Vušković na meti je talijanskih i engleskih klubova. Iako mu je tek 17 godina, talent Vuškovića koji je ove sezone upisao i osam nastupa za Hajduk II u Drugoj HNL (zabio je i jedan pogodak), već je navodno izazvao veliki interes.

Spomenuti portal o Vuškoviću piše kao o novom dragulju Hajduka, ne navodi o kojim se klubovima radi, a barata brojkom kako bi eventualni transfer u zimskom prijelaznom roku iziskivao cifru od čak tri-četiri milijuna eura.

No, u tom zasad hipotetskom scenariju bi Hajduk ostao bez jednog od najvećih talenata poniklih u klubu posljednjih godina, bez da je odigrao ijednu službenu utakmicu za prvu momčad.

Vušković je prije dvije i pol godine iz Splita stigao u Hajduk. Po vokaciji stopera i defenzivnog veznog, Vuškovića je prije nešto više od mjesec i pol dana engleski “Guardian” svrstao na popis 60 najvećih nogometnih talenata rođenih 2001. godine.

Uz Vuškovića se na toj “The Next Generation” listi igrača koji će ove godine napuniti 17 godina našao i napadač Dinama Antonio Marin. Prošle godine na toj se listi našao Michele Šego, a 2014. Nikola Vlašić. 

Mario je sin bivšeg Hajdukovog nogometaša Danijela, danas trenera u Akademiji “bijelih”. Djed Mario bio je junior zlatne generacije “bijelih” s početka sedamdesetih godina, a pradjed Marko dugogodišnji tajnik Hajduka šezdesetih. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk