Sport Hajduk

TKO SU I ZAŠTO ŽELE NA POLJUD?

Predstavljamo kandidate za NO Hajduka: 'Imam puno vremena posvetiti se stvaranju velikog kluba'

TKO SU I ZAŠTO ŽELE NA POLJUD?

Stjepan Luetić (61), rođen je 2. lipnja 1957. godine u Splitu, magistar je ekonomskih znanosti, u mirovini je. Stalno je bio u menadžerskim krugovima, u "top 5" u firmama gdje je radio: Croatia osiguranje, Carinarnica Split, te Lagermax AED Croatia, austrijska kompanija za prijevoz i logistiku.

Za ilustraciju, od njegova dolaska u potonju kompaniju, broj zaposlenih se upeterostručio, a prihodi udeseterostručili.

5 pitanja kandidatima za ‘nadzornike’

1. Zašto ste se kandidirali, s kojim ciljem?

2. Zašto mislite da baš Vi zaslužujete mjesto u NO-u? Kako će Hajduk “profitirati” Vašim angažmanom u NO-u?

3. Kako zamišljate svoju ulogu u NO-u?

4. Koliko ste upoznati s aktualnim stanjem u klubu i što mislite o trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi?

5. Smatrate li da sadašnji predsjednik Uprave Jasmin Huljaj radi dobar posao i zaslužuje ostati na toj funkciji ili po Vama Hajduk treba novog čovjeka na čelu kluba? Zašto?

Odgovori

1. Na muci se poznaju junaci! Želim dati makar i mali dio svog osobnog doprinosa stvaranju velikog Hajduka. To znači zalagati se i izgraditi sustav vrijednosti koji će producirati stvaranje talenata i ekstra-talenata, nogometaša, a ne igrača. Uz dva do tri nogometaša ekstra klase sa strane stvoriti momčad koja je stalno vodeća ili među vodećima. Ovo su temelji samo održivosti "moga" Hajduka koji su me potakli da dam ponudu na natječaj.

2. Ne želim sebe stavljat u prvi plan, jer dosta je kvalitetnih ljudi poslalo ponude na ovaj natječaj. Međutim, u borbi za vrijednosti o kojima razgovaramo želim ponovno i opet citirati jednoga od nas: "U budućim vremenima u kojima će se smrad pohlepe sve jače i jače osjećati, grupa će ostati glasni zaštitnik ovoga kluba i ovoga grada"!

Budite uvjereni da ćete me u borbi za ove vrijednosti vidjeti uvijek u prvim redovima. Imam, naime, jako puno vremena posvetit se klubu. Iz perspektive udaljenosti od nekoliko stotina kilometara teško se može nadzirat toliko kompleksan i zahtjevan sustav kao što je Hajduk.

Moje kompetencije iz područja poslovnih financija i računovodstva, kao i ranije iskustvo koje imam u obnašanju funkcije člana Upravnog odbora Hajduka, donekle su prednosti moje kandidature, a moj osobni optimizam i samopouzdanje, kao i iznimna motivacija, daju joj definitivni legitimitet s uvjerenjem kako nema alternative našem zajedničkom cilju, s velikim v, "Velikom Hajduku".

3. Ovlaštenja su definirana Zakonom o trgovačkim društvima i Statutom športskog dioničkog društva. Svaki od članova prema svojim užim specijalnostima trebao bi biti zadužen za pojedini segment poslovanja kluba, od financija, računovodstva, marketinga, preko prve momčadi, do svih uzrasta u sklopu Akademije. Kako će se raspodijelit obveze, stvar je dogovora izabranih članova. Ja sam najbliži poslovnim financijama.

4. Rezultat je temelj svega, a aktualna slika je vrlo loša. Svjedoci smo da smo nakon 135 milijuna kuna izlaznih transfera ostali bez kičme momčadi i još fali novca?! Riješili smo se trojice golmana, Letice, Stipice i Grbića, četvorice zadnjih veznih, Radoševića, Gentsogloua, Tome Bašića, ali još prije i Jeffersona, pa stopera i kapetana Nižića.

I još i trojice klasnih napadača, Ercega, Ohandze i Futacsa. Slomljena je kičma momčadi, a istodobno su kupljena trojica lijevih bekova, od kojih nijedan nije pokazao klasu. Ohandza, primjerice, uvodi svoje Kineze u prvu ligu, on je ekstra-napadač... A to što smo kupili kao zamjene očito nije kvalitetno, jer gledamo u leđa vodećima sa 20 bodova zaostatka! Recept uspjeha su vrijednosti o kojima smo govorili u uvodu razgovora.

5. Meni je jako teško a priori odgovoriti oko podrške gospodinu Huljaju... Mogu samo reći da su danas Hajduku potrebne mentalno i intelektualno jake ličnosti, i to kako u uredima, tako i na terenu. Evo koje su njihove osobine: jako su gladni vlastitog uspjeha, imaju čvrstu vjeru u svoj osobni potencijal i vlastite mogućnosti.

Ne trpe izgovore i ne vole isprazne razgovore, ne podnose neznanje, a znaju slušati, ne trebaju pažnju, a iznimno su neustrašivi. Predsjednik mora biti lokomotiva! Gospodin Huljaj je tek stigao, dobio je povjerenje od nadležnog tijela i trebamo ga podržati, ali svi moramo biti svjesni da su nam rezultati i ideali jedino mjerilo vrijednosti.

 

KLJUČNI DATUMI

25. rujna: Početak kampanje ‘Zovi čovika’ za privlačenje kandidata

1. listopada – 22. listopada: Natječaj za NO

19. listopada – 15. studenoga: Online prijava i verifikacija članova za elektronsko glasanje. Nakon ovog perioda verifikacija je moguća samo u Odjelu za članstvo na dan izbora

23. listopada: Posljednji dan za učlaniti se s pravom glasa

1. studenoga: Objava liste kandidata

24. studenoga: Prvi krug izbora, član bira 7 kandidata, a u drugi krug prolazi 12

15. prosinca: Drugi krug izbora, bira se 7 kandidata

20. prosinca: Glavna skupština HNK Hajduk

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk