Sport Hajduk

tko su i zašto žele na poljud

Predstavljamo kandidate za NO Hajduka: 'Neću dopustiti da dolaze prinove, a ne pojačanja'

tko su i zašto žele na poljud

Ivica Močić je diplomirani ekonomist iz Kaštel Gomilice rođen 1955. godine. Direktor je i vlasnik tvrtke “Kaštelanka d.o.o” sa 60 djelatnika (proizvodnja papirnatih vreća i vrećica). Između ostalog bio je član mlađih kategorija Hajduka, a u seniorima nogometaš GOŠK-a KG, Jadrana KS i Sloge iz Mravinaca. Bio je dugogodišnji član Uprave – dopredsjednik i predsjednik GOŠK-a KG. Inicijator je i investitor uređenja terena s umjetnom travom GOŠK-a KG.

5 pitanja kandidatima za ‘nadzornike’

1. Zašto ste se kandidirali, s kojim ciljem?

2. Zašto mislite da baš Vi zaslužujete mjesto u NO-u? Kako će Hajduk “profitirati” Vašim angažmanom u NO-u?

3. Kako zamišljate svoju ulogu u NO-u?

4. Koliko ste upoznati s aktualnim stanjem u klubu i što mislite o trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi?

5. Smatrate li da sadašnji predsjednik Uprave Jasmin Huljaj radi dobar posao i zaslužuje ostati na toj funkciji ili po Vama Hajduk treba novog čovjeka na čelu kluba? Zašto?

Odgovori

1. Sada je trenutak kada se treba staviti u službu Hajduka. Lako je biti pametan kada sve ide dobro. Svi mi koji želimo dobro Hajduku sada ne smijemo sjediti u zavjetrini i kritizirati, nego moramo izaći u javnost i nastojati pomoći.

2. Cijeli život sam u nogometu. Imam i dugogodišnje iskustvo rada u GOŠK-u KG u kojem su stvorena tri aktualna reprezentativca Milić, Pašalić i Livaja, sve do vremena kada sam se morao povući zbog kandidature za predsjednika Uprave Hajduka. Po struci sam magistar ekonomije, imam privatnu tvrtku. Znanjem i iskustvom u privatnom biznisu, javnom sektoru, društvenom radu te posebno radu u nogometu mogu pomoći angažmanom u NO-u. Neću dopustiti npr. da dolaze nespremni igrači, da dolaze prinove, a ne pojačanja...

3. U sportskom segmentu mogu puno pripomoći, a i u financijskom nadzoru. Znam kako se radi u NO-u. Vjerojatno će predsjednik raspodijeliti zadatke među sedmoricom, pa da netko bude više fokusiran na nadzor Akademije, netko financija... Kompetentan sam da radim u bilo kojem segmentu.

4. Upoznat sam s onim što je dostupno javnosti. Jednom u razgovoru s uvaženim Tomislavom Ivićem zaključili smo kako je sve puno lakše kada prva momčad ima rezultat. Sada strepimo hoćemo li izboriti Europu, a to se odražava i na financije. U zadnjih godinu i pol napravljeni su transferi Vlašića, Bašića..., do prije par mjeseci se pričalo da Hajduk ima novca, a sad odjednom opet tražimo kredit. Uz toliku prodaju Hajduk je trebao funkcionirati bez grča. Negdje se zaribalo. Tko? Ne znam. Kada je čovjek na izvoru informacija može vidjeti da li se griješilo namjerno ili nenamjerno. Ako budem u NO-u napravit ću sve da svaka odluka bude u interesu Hajduka.  

5. Smatram da želi dobro, ali čitao sam i od njega da je sve u redu kada je napravio dubinsku analizu, pa sada nije. Imat će moju podršku dok god smatram da radi u interesu Hajduka, a prvi ću biti kontra njega ili bilo koga ako vidim da se ne radi tako. Morao bi imati našu podršku svakako kroz razdoblje naše prilagodbe i analize stanja. Česte promjene predsjednika, trenera ne vode ničemu. Ako ustanovimo da želi raditi korektno, a mislim da je tako, NO mu ne bi smio biti kamen spoticanja. Ako program kojeg je predao prije izbora ima viziju, uz našu pomoć i kontrolu, trebali bi naći rješenje da se Hajduk vrati na mjesto koje mu pripada. U najmanju ruku da se do zadnjih nekoliko kola moramo boriti za prvo mjesto.

KLJUČNI DATUMI

25. rujna: Početak kampanje ‘Zovi čovika’ za privlačenje kandidata

1. listopada – 22. listopada: Natječaj za NO

19. listopada – 15. studenoga: Online prijava i verifikacija članova za elektronsko glasanje. Nakon ovog perioda verifikacija je moguća samo u Odjelu za članstvo na dan izbora

23. listopada: Posljednji dan za učlaniti se s pravom glasa

1. studenoga: Objava liste kandidata

24. studenoga: Prvi krug izbora, član bira 7 kandidata, a u drugi krug prolazi 12

15. prosinca: Drugi krug izbora, bira se 7 kandidata

20. prosinca: Glavna skupština HNK Hajduk

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk