Sport Hajduk

važno gostovanje

Bijeli desetkovani uoči Gorice: 'Koga nema bez njega se može i mora'

važno gostovanje

Hajduk je ovog vikenda gost Gorice. Zoran Vulić, trener "bijelih", pričao je:

- Idemo hitu ovog prvenstva. Odlazimo tamo dosta oslabljeni, ali jednostavno moramo se gore nametnuti, učiniti sve da se vratimo s pozitivnim rezultatom. Nedostaju nam Gyurcso, Caktaš, Tudor.

Ta trojica igrača su ozlijeđena na utakmici u Šibeniku. Po doktoru neki su mogli ići, neki nisu. Ali idemo gore junački. Koga nema bez njega se može i mora. Tu nema puno priče – referirao je Vulić, sa znakovitom rečenicom o doktorskim procjenama.

Vratar Posavec?

- Njega neće biti u konkurenciji još najmanje dva tjedna – odgovorio je Vulić.

Gorica igra dojmljiv nogomet, vrlo je opasna iz kontri na koje je najviše orijentirana, dodali smo šlagvort razgovoru?

- Imaju vrlo brzo igrače prema naprijed. Imaju igrača kojeg bi želio imati svaki hrvatski klub (nap. a. Atiemwen). Imaju dobru, čvrstu momčad. Gledao sam ih protiv Rijeke. Svaki ulazak u igrača im je na granici žutog kartona. Igraju agresivno u obrani, a u napadu na kontre i polukontre koje moramo spriječiti. Igraju zbilja muški nogomet.

Utakmica u Šibeniku potrošila je momčad. Hoćete li se uspjeti regenerirati do Gorice?

- Učinit ćemo sve da to napravimo. Igrali smo 120 minuta. Ta utakmica je iza nas. Najvažnije je da smo prošli. Što bi onda rekli oni u Engleskoj što stalno igraju utakmice svaka dva-tri dana? O čemu mi pričamo? Ako smo još na tim pitanjima onda ne znam gdje je naš nogomet – jasan je bio Vulić.

Rekli ste da su po doktoru neki mogli ići na put, Potrebno se vratit na tu vašu konstataciju.

- To trebate pitati doktora, a ne mene. To je pitanje za doktora - Vulić nije želio širit priču, ako netko kaže da je ozlijeđen i boli ga, treba mu vjerovati. Tko to nije, a mogao je, stisnut zube? Caktaš, Tudor, Gyurcso? Ostalo je bez odgovora, a sumnjati je lako. Nego...

Hoće li biti promjena u odnosu na Šibenik, pitali smo. Kombinacija s dva zadnja vezna izgledala je dobro?

- Mora biti promjena zbog ozljeda igrača. Ovo su sada utakmice u kojima momčad pokazuje svoj karakter. Da, igra s dva zadnja vezna izgleda dobro.

Ako nema Tudora, znači li to da se Juranović vraća na poziciju desnog bočnog?

- Imamo tu još alternativa, imamo možda malog Šehu (Šehića, nap. a.). Juranović u sredini igra jako dobro, pa bi možda bilo šteta mijenjati ga s te pozicije. Imamo alternativu sa Šehićem ili Palaversom... Vidjet ćemo.

Gorica bolje igra u gostima, nanizala je pet uzastopnih pobjeda? Kod kuće je na njima pritisak. Hajduka će dočekati rasprodan stadion? Na Gorici je pritisak, ali ima velikih deset bodova prednosti u odnosu na Hajduk? Kako nam sve to možete komentirati?

- Gorica igra zbilja dobar nogomet. Svake sezone imamo neko iznenađenje u ligi, ove je to Gorica. Mi ih maksimalno respektiramo. Igraju dobro, zasluženo su tu gdje jesu. Međutim, mi dolazimo gore učiniti sve da bodove donesemo u Split.

Spomenuli ste Atiemwena, tu je i odlični Zwolinski, Miya...?

- Imaju dosta dobrih stranaca, oni su im prevaga. Pogodili su sa strancima. Imaju tri-četiri jako dobra igrača prema naprijed, a straga su solidni, čvrsti. Dobro su ukomponirana momčad.

Eventualni poraz dodatno bi udaljio Hajduk od plasmana u Europu, teško bi se poslije toga uključili u tu borbu?

- Daleko je još o tome razmišljati, a kamoli govoriti.

Nakon teških susreta protiv Rijeke i Šibenika, je li sada energetski dio ključan?

- Odvest ćemo ih u HEP-a, energetski ćemo ih napuniti ha, ha, ha – našalio se Vulić. Pa dodao:

- Momčad je u dobrom stanju. Jedini je problem što moramo mijenjati sad još tri igrača, to je uvijek problem treneru. To je puno. Neke smo igrače u Šibeniku mislili i odmoriti za utakmicu protiv Gorice, ali ispalo je tako kako je ispalo.

Nikako da procure golovi?

- Nekada jedan udarac uđe, a nekad ti trebaju 33 udarca da bi zabio gol. Vratar Šibenika je bio odličan. Mi smo i sami sebe pogađali na gol crti. U kupu je najvažnije proći. Lani je Hajduk imao još kudikamo težu utakmicu u Šibeniku, jedva je prošao 1:0 pa je došao do finala.

- I ja sam ovdje u Splitu igrao protiv Metalca iz Siska u kupu, ne znam ni u kojoj su nižoj ligi bili, pa smo ih jedva dobili sa 1:0 u zadnji čas (nap. a. u polufinalu kupa Jugoslavije 1984. godine, na putu do trofeja). Kup donosi takve draži. Voljeli bismo svi da smo prošli u 90 minuta, ali glavno da jesmo prošli – zaključio je Vulić.

A sad na Goricu. Nametnut se, pa neka si oslabljen i neka su oni – hit prvenstva. Hit Gorica.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk