Sport Hajduk

tvorac čuda iz Gorice

Hajduku se Črnko piše: premije dijeli ako opet padnu Bijeli...

tvorac čuda iz Gorice

Današnji će dan zlatnim slovima ostati upisan u povijesti Gorice. Pred rasprodanim tribinama (2900 gledatelja plus 200 navijača Hajduka na istočnoj tribini) prvi će put Gradski stadion zasjati pod svjetlima reflektora.

- Drago mi je što će nam prva pod reflektorima biti baš protiv Hajduka. Volio bih da bude i 1000 torcidaša, ali s Bad Blue Boysima smo krenuli s 200 ulaznica, pa želimo biti korektni prema svima. Ovako je lakše sve iskontrolirati jer nas osiguranje puno košta – kaže nam uoči povijesnog susreta predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Ako ste mislili da dolazak Hajduka za Goricu znači plus u blagajni, varate se.

- Protiv Dinama smo bili u minusu, a ni protiv Hajduka nećemo ništa zaraditi – iskren je Črnko i dodaje kako je plan izgraditi sjevernu tribinu samo za gostujuće navijače, kako bi se istočna otvorila za domaće simpatizere. Na njoj ima mjesta još za 2000 ljudi.

Črnko, kreator ovog uzleta, klub vodi od njegova formalnog osnutka 2009. godine spajanjem Poleta iz Buševca i „starog“ Radnika. Zanimljivo, Nenad je bio predsjednik Poleta, baš kao njegov otac. Gotovo pa desetljeće napornog rada dovelo je Goricu do visoke četvrte pozicije u Prvoj ligi i uloge najugodnijeg iznenađenja prvenstva, o čemu Črnko i njegov tim nisu mogli ni sanjati. Ni danas nisu u euforiji, pa Črnko poručuje:

- Još nam je uvijek samo opstanak u glavi! Drago mi je što nismo prolaznici, nego i punimo stadion. Također smo i pobili neke informacije koje su kružile o nama. Ne spadamo pod Grad Zagreb, nego Zagrebačku županiju. Nikad nismo imali uske odnose s Dinamom, štoviše imali smo igrače na posudbi iz Hajduka poput Kiša. Nastojimo sa svima jednako surađivati.

Budžet momčadi prilično je skroman.

- Trenutno smo na 7-8 milijuna kuna, a plan je podignuti ga na 10-11. Od Grada Velike Gorice smo još uvijek na drugoligaškom proračunu i očekujemo njegovo povećanje u 2019. godini. Srećom, sponzori nas sve više prepoznaju, poslujemo racionalno i želimo biti korektni prema igračima. A kad bude više novaca, i nudit ćemo više!

Budući da su vaši igrači skrenuli pažnju na sebe, plašite li se egzodusa u zimskom prijelaznom roku?

- Ako dođe zadovoljavajuća ponuda, pustit ćemo igrača jer ne želimo nezadovoljna lica u svlačionici. Svi oni imaju ugovore do 2020. i 2021., dakle nitko nije slobodan na zimu, ali svjesni smo da dio proračuna moramo osigurati prodajom igrača – staloženo priča Črnko.

Razmišljate o Europi?

- Ako zadržimo ovakav plasman još neko vrijeme, idemo u licenciranje stadiona za UEFA-ina natjecanja. Za pretkola imamo sve uvjete. Postavit ćemo sjedalice na istočnu tribinu i imat ćemo ih ukupno 5000. Infrastruktura je kompletirana, nedostaju samo kozmetički detalji.

Ima li premija za pobjedu nad Hajdukom?

- Kod nas su premije definirane plasmanom, a dodatno se vrednuju pobjede nad Dinamom, Rijekom, Hajdukom i Osijekom. Već su na tri utakmice igrači zaradili kvalitetne premije, tako idu i premije danas za Hajduk.

Biste li bili zadovoljni i bodom ili idete na sva tri?

- Uvijek idemo na pobjedu, ali s obzirom na okolnosti ni bod ne bi bio loš. Pokazali smo da možemo igrati s velikima – poručuje Nenad Črnko, tvorac čuda iz Velike Gorice.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk