Sport Hajduk

odličan u derbiju

Najbolji hajdukovac: Zaslužili smo više. Nisu nam stvorili nijednu šansu

odličan u derbiju

Nije Hajduk pobijedio, ali je pred praznim Poljudom prekinuo niz od dva poraza i tri susreta bez postignutog gola te pokazao mnogo bolju igru nego protiv Osijeka, Lokomotive, pa i Dinama.

Bio je Hajduk mnogo bolja momčad u Jadranskom derbiju, ali nije uspijevao zabiti iz igre. Ujedno će se još dugo pričati i o dvojbenom kaznenom udarcu nakon sudara Tudora i Žute koji su obojica išli na loptu.

Razliku današnjeg Hajduka i onog od sedam dana ranije protiv Lokomotive najbolje je plastično pojasniti. U Kranjčevićevoj je Hajduku trebalo čak 26 minuta za prvi prekršaj.

Ovaj put je Stanko Jurić, povratnik u prvih 11, žuti karton zaradio zbog starta već u petoj minuti.

Nedostajalo je Hajduku u zadnje vrijeme agresivnosti, čvrstine, pa i skoka u veznoj liniji. Mnogo toga je dobio s Jurićem. Vulić je tražio hajdučku krv i našao ju je.

- Ovo je nam je jedna od najboljih utakmica ove sezone. Na kraju nismo slavili, a zaslužili smo više. Nisu nam stvorili nijednu šansu. Dominirali smo cijeli susret. Ne znam je li bio penal za Rijeku, neću ulaziti u to. Neka to komentiraju ljudi koji se bave time – kazao je Jurić nakon susreta. 

Prekinuli ste crni niz, zabili pogodak?

- Baš smo prije utakmice pričali da moramo zabiti. U prijašnjim utakmicama s malo igrača smo ulazili u završnicu. Dogovorili smo se da će biti drugačije. Bilo je, ali nismo uspjeli zabiti iz igre. Nedostajao nam je zadnji pas i završnica. Ne ide pa ne ide. Bili smo i mnogo agresivniji nego u prošlim utakmicama. Trener tome teži, govori nam da nam to najviše fali. Pokazali smo pomak – rekao je Jurić. 

Povratak u prvih 11?
- Osjećaj je predivan, bilo bi još bolje da je publika bila s nama – rekao je ponajbolji od "bijelih".

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk