Sport Hajduk

bivši predsjednik

Tri su kandidata za NO bila u izboru za čelnog čovjeka kluba, ali najveći zicer za novi saziv definitivno je Marin Brbić

bivši predsjednik

Brbića za predsjednika NO!? Pretjerali smo na prvi balun, ali Marin Brbić se, naime, prijavio na natječaj za novi Nadzorni odbor Hajduka!

Bivšem predsjedniku uprave prije dvije i pol godine dosadašnji saziv NO "bijelih" izglasovao je nepovjerenje te ga smijenio, a potom izabrao Ivana Kosa...

No, kao u Ivana Gundulića, "kolo sreće se okreće, tko bi gori sad je doli..." i obratno, evo Brbića opet na sceni u trenucima nakon što je Ivan Kos smijenjen, a potom se i dosadašnji saziv Nadzornog odbora pod pritiskom neuspjeha povukao nešto prije vremena. Odnosno, požurilo se s izborima, premda se odvijaju u redovnoj proceduri.

Uglavnom, lik i djelo Marina Brbića postajalo je sve veće i ljepše tijekom vremena, pa je i vox populi Hajduka zazivao Brbića da se prijavi, te pojavi opet na sceni u rukovođenju "bijelima". Ovaj put u ruhu Nadzornog odbora koji ne upravlja, ali nadzire.

Pa smo i jučer pisali o zamisli da Marin Brbić i Zvonimir Akrap iz OTP Splitske banke budu uz predsjednika uprave Jasmina Huljaja. Međutim, Akrap se, ipak nije javio na natječaj. Brbić jest.

Jučer su iz Udruge Naš Hajduk objavili popis od 27 imena onih koji su se javili na natječaj, njima treba pridodati i 28., to je sociolog iz Zagreba Benjamin Perasović čija je kandidatura stigla poštom, s urednim datumom, ali dan poslije nego se slagao popis za objavu.

Popis je neslužben. Evo kako nas informiraju iz Udruge Naš Hajduk:

- Odličan odaziv pokazuje veličinu Hajduka. Hvala svim našim članovima koji su "zvali čovika", te onima koji su svoje znanje i iskustvo stavili na raspolaganje klubu. U narednom periodu pred nama je objava službene liste i predstavljanje kandidata. Još jednom bih pozvao članove da se registriraju za elektronsko glasovanje kako bi mogli ostvariti biračko pravo. Registracija je jednostavan i kratak postupak koji se može obaviti na službenim internet stranicama Udruge – rekao je tajnik Udruge Luka Domikulić.

Objavljen popis zasad je neslužben, moguće je da još novih kandidata pristigne ako su poslali prijavu u roku, poštom, moguće je da se broj kandidata poveća, ali i smanji, ako povjerenstvo za provedbu natječaja ustanovi kako netko od do sada prijavljenih ne ispunjava potrebne uvjete.

Finalna, odnosno službena lista kandidata za izbore za Nadzorni odbor Hajduka bit će poznata najranije 1. studenoga, nakon što se obave sve potrebne provjere.

Brojka od 28 kandidata nadmašuje broj kandidata iz 2015. godine, tada ih je bilo 20.

Ovogodišnji izbori, da podsjetimo, održat će se u dva kruga, 24. studenoga, te potom 15. prosinca kada će se birati između 12 kandidata koji budu ostvarili najviše glasova u prvom krugu.

Ima tu poznatih već sudionika izbora, iz sadašnjeg, aktualnog saziva NO javili su se ponovno Matko Erceg i Antonio Kuzmanić.

Iz zadnjeg biranja saziva NO iz 2015. godine, osim njih dvojice tu su ponovno Nino Martinić (bio je deseti), Željko Kovačević (bio je 14.), te Stipe Sumić (bio je 20).

Na primjer Ivica Močić, poduzetnik iz Kaštel Gomilice u doba odabira Hrvoja Maleša za predsjednika 2011. godine bio je u užem izboru biranja.

Osim Marina Brbić, bivšeg predsjednika uprave, u novom odabiru su i Denis Burmaz i Dragan Munjiza koji su bili u najužem probiranju novog predsjednika uprave sad nedavno kad je izbor pao na Jasmina Huljaja, u procesu odabira nakon smjene Ivana Kosa. Zanimljivo je i da je stigla prijava iz Beča, javio se Nino Hartl.

Brbić: Još nije vrijeme za izjave

Marin Brbić, bivši predsjednik uprave Hajduka, po nama je u ovom trenutku - čim se pojavio u rosteru za izbor novog Nadzornog odbora - favorit da dobije najviše glasova Hajdukova puka. To bi ga guralo prema funkciji predsjednika Nadzornog odbora 15. prosinca...

Nije bio od razgovora, samo nam je kazao:

- Nisam spreman još ni za kakve izjave dok ne izađe službena lista. Stvarno ne želim izlazit u medije, nije još vrijeme – otklonio je Brbić priču.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk