Sport Hajduk

Bebekova velika pogreška

Sudačka analiza potvrdila, Hajduk je teško oštećen: Jasno da ruka nije uz tijelo, te je ovo morao biti kazneni udarac

Bebekova velika pogreška

Ono što je sve navijače Hajduka mučilo nakon dvoboja protiv Osijeka je sporna situacija iz 25. minute kada je kod rezultata 0:0 Mijo Caktaš pucao s ruba kaznenog prostora. U želji da spriječi pokušaj kapetana Hajduka branič gostiju Pušić je klizećim startom blokirao udarac, ali lopta ga je pogodila u ispruženu ruku.

Analizirajući situaciju u HRT-ovoj emisiji stadion Mario Strahonja potvrdio je da je sudac dvoboja Ivan Bebek pogriješio u procjeni.

- U situaciji kad igrač klizećim startom pokušava zaustaviti udarac, ako ga lopta pogodi u gornju ruku koja je prilijepljena za tijelo to nije kažnjivo. No u ovom slučaju je jasno da ruka nije uz tijelo te je ovo morao biti kazneni udarac i opomena igraču Osijeka”, rekao je Strahonja i dodao:

- No, s druge strane, udarac je bio vrlo jak, igrač je bio blizu i to je možda utjecalo na percepciju suca koja je mogla biti drukčija.

Uzalud ovo "ali", Hajduk je oštećen, i to drastično. Kod 0:0 penal za Bijele bi sigurno usmjerio tijek utakmice u drugom smjeru. Ovako bodovi su otišli na Dravu.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk